3/9/2016

Luomumaitoa vihdoin saatavilla myös suurpakkauksissa

Luomumaito tulee vihdoin tarjolle myös suurkeittiöasiakkaille suunnattuihin suurpakkauksiin. Valio on aloittanut Valio Luomu™ maidon myynnin 10 litran suurkeittiöpakkauksissa, joista käytetään myös nimeä novopakkaus. Suurkeittiöasiakkaat ovat jo pitkään toivoneet novopakkauksissa myytävää luomumaitoa.

 

– Luomumaidon kysyntä suurkeittiöasiakkaiden keskuudessa on kasvanut, joten nyt oli sopiva hetki laajentaa valikoimaa suurpakkauksella. Uusi pakkauskoko palvelee laajaa asiakaskuntaa, kuten päiväkoteja ja kouluja, kategoriapäällikkö Mirva Tollet Valiolta sanoo.

– Myös kuluttajien keskuudessa luomumaitojen suosio kasvaa pikku hiljaa. Sekä Valio Luomu™ maidon että Valio Eila® Luomu kevytmaitojuoman myyntimäärät ovat kehittyneet myönteisesti alkuvuoden aikana. Odotamme positiivisen vireen jatkuvan, sillä muilla markkinoilla suurkeittiötuotteiden lisääminen valikoimiin on lisännyt myös kuluttajatuotteiden kysyntää.

Maito on edelleen suosituin luomutuote Suomessa. Valio myy vuodessa reilusti yli 10 miljoonaa litraa luomumaitoa.

Luomujuustoillakin on imua

Myös luomujuustojen kysyntä on Suomessa kasvussa. Valio toi viime keväänä kauppoihin uuden, kotimaisen Valio Luomu™ goudajuuston, mikä on nostanut koko luomujuustojen markkinan Suomessa uudelle tasolle.

Leivän päälle tarkoitettujen luomujuustojen ostot arvossa ovat kasvaneet helmikuuhun 2015 verrattuna huikeat 50 %. Valion luomujuustojen ostot ovat puolestaan kolminkertaistuneet.*

Kasvavaan kysyntään vastatakseen Valio tuo toukokuussa kauppoihin Valio Luomu™ goudajuuston valmiina viipaleina. Suurkeittiöasiakkaille suunnatut luomugoudaviipaleet lisättiin valikoimiin jo tammikuussa.

Valio on suurin yksittäinen luomutoimija Suomessa, ja Valioryhmän maitotilayrittäjät tuottavat 82 % Suomen luomumaidosta. Viime vuoden lopussa Valioryhmässä oli 128 luomumaitotilaa.

Valion luomuvalikoimaan kuuluu parikymmentä erilaista tuotetta: maitoja, piimä, kermoja, jogurtteja, viili, juusto, voi, mehuja ja marjakeittoja. Kuluttajien kestosuosikkeja ovat Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito sekä Valio Luomu™ kevytmaito, jotka pakataan täysin uusiutuvasta materiaalista valmistettuihin maitotölkkeihin.

*Lähde: Nielsen Homescan, ostot arvossa 52 viikkoa päättyen 21.2.2016

Lisätietoja:

Kategoriapäällikkö Mirva Tollet, Valio Oy, puh. 050 398 1091, sähköposti: mirva.tollet@valio.fi, Twitterissä @mirvatollet