Matkaohjelmista ja Lonely Planet -oppaasta tuttu Ian Wright seikkailee bakteerien maailmassa Valion uudessa dokumenttielokuvassa

Matkaohjelmistaan ja Lonely Planet -seikkailuistaan tunnettu brittiläinen Ian Wright testaa suolistonsa kestävyyttä ja Valio Gefilus® tuotteita uudessa dokumenttielokuvassa Sisäisen voiman jäljillä. Dokumenttielokuvan ensiesitys on 15.6.

Dokumentti Ian Wright - Sisäisen voiman jäljillä tekee näkyväksi bakteerien näkymättömän maailman. Dokumentissa seikkaillaan Moskovassa ja Euroopan likaisimmissa kolkissa, joissa suolisto ja vastustuskyky voivat joutua koetukselle. Matkan aikana Ian Wright mittaa eri paikkojen bakteeritasoja, ja hän myös altistaa itsensä bakteereille nuolemalla likaisia paikkoja. Samalla Ian Wright testaa maailman tutkituinta maitohappobakteeria sekä C- ja D-vitamiineja sisältävien Valio Gefilus® tuotteiden tehoa vastustuskyvyn vahvistajana.*

Matkalla selviää, että oman kodin tiskiallas on bakteerien näkökulmasta likaisempi kuin junan vessa. Paljon pahoja bakteereita löytyy myös venäläisestä puhelinkopista – ja ehkä jopa yllättäen omasta kielestä.

Dokumentissa Ian Wright haastattelee suolisto- ja maitohappobakteeritutkijoita eri puolilta Eurooppaa. Hän tapaa Robert Jan Brummerin, Seppo Salmisen, Pentti Huovisen, Willem de Vosin, Hania Szajewskan ja Minja Miettisen.

Suoliston terveys on maailmanlaajuinen trendi

Suoliston terveys on selkeästi yksi isoimmista hyvinvointiin liittyvistä trendeistä maailmanlaajuisesti. Suolistoa kutsutaan nykyään toisiksi aivoiksi, koska sen merkitys ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille on niin suuri. Suolisto on tärkein elin terveenä pysymisen kannalta, ja jopa 70 % vastustuskyvystä sijaitsee suolistossa.

Myös Suomessa kiinnostus suolistoa kohtaan kasvaa. Valion teettämässä tutkimuksessa** reilu kolmannes vastaajista sanoi, että kiinnittää nyt enemmän huomiota vatsan tai suoliston hyvinvointiin kuin kaksi vuotta aiemmin. 61 % oli sitä mieltä, että kun pitää huolta suoliston bakteereista, niin olo paranee. Suomalaiset uskovat myös maitohappobakteerien voimaan suoliston hyvinvoinnin kannalta. 84 % Valion selvitykseen vastanneista liitti maitohappobakteerit vahvimmin juuri vatsan ja suoliston hyvinvointiin. 58 % kertoi käyttävänsä vähintään satunnaisesti tuotteita, joihin on lisätty maitohappobakteereita.

Lactobacillus rhamnosus GG, maailman tutkituin maitohappobakteeri

Maailman tutkituin maitohappobakteeri on Lactobacillus rhamnosus GG. Se löydettiin vuonna 1985, ja tähän päivään mennessä sen vaikutuksia on selvitetty jo yli 800 tieteellisessä tutkimuksessa ympäri maailman.

Lactobacillus rhamnosus GG on paitsi maailman tutkituin, ainutlaatuinen myös toisesta syystä: sillä on ainutlaatuiset pehmeät karvat, jotka auttavat bakteeria kiinnittymään suoliston seinämiin ja pysymään niissä kiinni. Näin se valtaa bakteereille otolliset kiinnittymispaikat itselleen.

Kaikissa Valio Gefilus® tuotteissa on Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteeria.

Sisäisen voiman jäljillä -dokumenttielokuvan voi katsoa Ruutu.fi-palvelusta 26.6. asti. Tämän jälkeen dokumentti on katsottavissa osoitteessa valio.fi/gefilus. Dokumentin ensitesitys on Nelosella keskiviikkona 15.6. klo 20.30.

Lisätietoja Valio Gefilus tuotteista:

*C- ja D-vitamiinit edistävät puolustusjärjestelmän normaalia toimintaa osana monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.

**Suomalaiset ja suoliston hyvinvointi, Frankly Partners, elokuu 2015 (n=1 007)


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi