Meijerimuseo on mielenkiintoinen kesäkohde ja kokouspaikka

Valion ylläpitämä Meijerimuseo on oiva kesäretkikohde Helsinki-Turku-tien varressa, Nummi-Pusulan kunnassa Saukkolassa. Museo on avoinna kesälauantaisin ja ryhmille tilauksesta.

Museossa on menneen ajan meijerisali, jossa esineistö ikään kuin vain odottaa meijeristejä töihin.  Seinällä roikkuu kymmeniä vuosia ikääntynyt pyöreä emmentalkiekko. Myös Nobelin kemianpalkinnon 1945 saaneen A. I. Virtasen laboratorioesineistöä on esillä.

- Museon perusti Meijerimuseoyhdistys tarkoituksena säilyttää jälkipolville 1800–1900-lukujen vaihteen ja 1900-luvun alkupuolen meijeriteknologiaa. Meijerimuseoyhdistys lakkautettiin 2000-luvulla, jolloin Valio Oy ryhtyi ylläpitämään kiinteistöä, joka on aikoinaan ollut Nummen meijeri, Valion teknologiajohtaja Matti Harju kertoo.

Meijerimuseota pidetään tänä kesänä yleisölle avoinna lauantaisin 29.6.–17.8.2013 klo 10–17.

Viehättävä kokouspaikka

Meijerimuseon yläkerrassa on tiloja kokousten pitoon ajanmukaisine kokousvälineineen. Ison salin pöytään mahtuu 18 henkilöä. Catering-palveluja voi tilata tarvittaessa.

Meijerimuseoon ajaa noin tunnin Helsingistä tai Turusta. Lisää tietoja sekä tilavarauksien ja ryhmävierailuvarauksien yhteystiedot löytyvät Meijerimuseon nettisivuilta www.meijerimuseo.fi.


Energiatarpeesi