2/2/2017

Mifu on kirinyt lihan vaihtoehtojen markkinajohtajaksi

Suomalaisten kiinnostus lihan vaihtoehtoja kohtaan on huimassa kasvussa. Viime syyskuussa lanseerattu Valio MiFU® paistettava ruokarae on kirinyt markkinajohtajaksi lihalle vaihtoehtoisten tuotteiden kategoriassa.*

Vuonna 2016 lanseerattiin useita lihalle vaihtoehtoisia tuotteita, minkä myötä koko kategorian ostot kasvoivat 125 %. Lihan vaihtoehtoja on kokeillut jo lähes kolmannes kotitalouksista – kokeilijoiden määrä on kolminkertaistunut edelliseen vuoteen verrattuna. Valio MiFU® ruokarakeiden markkinaosuus lihalle vaihtoehtoisissa tuotteissa on lähes 20 %.* Neljän kuukauden markkinoilla olon jälkeen jo lähes viidennes suomalaisista on kokeillut ruokarakeita.** Erityisesti lapsiperheet ovat löytäneet Mifun.

– On ilahduttavaa, että lapsiperheissä Mifu on otettu hyvin vastaan. Lapsiperheet tekevät paljon ruokaa kotona, ja uskomme, että Mifu on ottanut paikkansa helppona ja vaihtelua tarjoavana ruoanlaiton pääraaka-aineena, liiketoimintapäällikkö Minna Korkiakangas Valiolta sanoo.

Valikoima laajenee

Vauhdikkaasti alkanut Valio MiFU® lanseeraus saa jatkoa helmikuussa, kun tuoteperhe kasvaa uudella makuvaihtoehdolla. Ruokarae tulee nyt kauppoihin itämaisella twistillä.

Intialaisilla mausteilla, kuten currylla ja inkiväärillä, maustettu Valio MiFU® Intian curry on hyvä arjen valinta, sillä siinä on rasvaa vain 3 %, josta tyydyttynyttä rasvaa ainoastaan 0,2 %. Proteiinia ruokarakeessa on 14 g / 100 g. Laktoosittomana, gluteenittomana, soijattomana ja kananmunattomana suomalaisesta maidosta valmistettu Mifu sopii myös moniin erityisruokavalioihin.

– Myös ammattikeittiöt ovat olleet kovasti kiinnostuneita uudesta ruoanlaiton pääraaka-aineesta. Vastaamme kysyntään ja tuomme maaliskuussa tarjolle Valio MiFU® ruokarakeen Original-version suurkeittiöpakkauksissa, Minna Korkiakangas paljastaa.

Mifu valloittaa myös Ruotsin

Myös Ruotsissa kuluttajien kiinnostus kasvaa vauhdilla lihalle vaihtoehtoisia ruoanlaiton pääraaka-aineita kohtaan. Valio lanseeraakin Valio MiFU® ruokarakeet Ruotsissa helmikuussa.

– Ruotsissa lihalle vaihtoehtoisten tuotteiden markkina on erilainen kuin Suomessa. Korvaavia tuotteita myydään enemmän pakasteesta, kun taas Suomessa tuoreet vaihtoehdot ovat suositumpia. Uskomme, että Ruotsissa otetaan uudet tuoreet lihan vaihtoehdot kiinnostuneina vastaan, ja Mifu on mennyt hyvin kaupan valikoimiin, Minna Korkiakangas arvioi.

Ruotsissa myyntiin tulevat Suomessakin tutut maut hiukan eri nimillä: maustamaton, tomaatti&yrtit sekä pippuri&chili. Ruotsissa myytävät tuotteet valmistetaan suomalaisesta maidosta Suomessa.

Lisätietoja:

Liiketoimintapäällikkö Minna Korkiakangas, Valio Oy, puh. 050 384 2649, sähköposti: minna.korkiakangas@valio.fi, Twitterissä @minna_mko

 

* Nielsen Homescan, Lihaproteiinia korvaavat tuotteet (pakasteet, tuore ja Mifu+Tofu). Ostot volyymissa, 52w päättyen 25.12.2016.

 

** TNS Gallup, Valio MiFU® RV-digitracking Q4 2016