3/18/2016

Ostamalla Valion tuotteita tuet suomalaisia maitotilayrittäjiä

Valitsemalla Valion tuotteen tuet suoraan suomalaisia maitotilayrittäjiä. Valion tehtävä on jalostaa maito mahdollisimman kannattavasti ja maksaa kaikki markkinoilta saatu tuotto suomalaisille maitotilayrittäjilleen.

Valio ohjaa tuottonsa suoraan maidonhankintaosuuskuntien kautta maitotilayrittäjilleen. Osuuskuntapohjaisesti toimivassa Valioryhmässä on maitotilayrittäjiä noin 6 400. Valion tuotteiden tuotot palaavat teollisuudesta takaisin maaseudulle.

"Maksamme kaikille Valioryhmän maitotilayrittäjillemme maidosta saman verran – riippumatta siitä, meneekö maito juustoon, jogurttiin vai perusmaitoihin. Suomalaisia maitotiloja voi tukea ostamalla mitä tahansa Valion tuotteita”, yrityksen toimitusjohtaja Annikka Hurme sanoo.

”Jokainen Valion tuote on ”tuottajalle kiitos” -tuote”, Hurme muistuttaa.

Maidontuotanto on suomalaisen maataloustuotannon tärkein tulonlähde. Valion kaikkiaan 16 tuotantolaitosta, maidon keräily ja tuotteiden jakelu sekä Valioryhmän maitotilayrittäjät työllistävät arviolta noin 25 000 henkilöä Suomessa. Suomalaiset maitotilat ovat pääsääntöisesti perheviljelmiä.

Valion kyky maksaa maitotilayrittäjilleen Euroopan parhaimpiin kuuluvaa maidon tilityshintaa on innovatiivisen ja tehokkaan jalostus- ja markkinointitoiminnan sekä maailman parhaimpiin kuuluvan raaka-aineen ansiota – se mahdollistaa kilpailun maailman meijerijättien kanssa.

Valio ei halunnut lähteä mukaan Keskon Tuottajalle kiitos -kampanjaan perusmaidoilla, koska kaikille maitotilayrittäjille maksetaan saman verran riippumatta siitä, meneekö maito juustoon vai jugurttiin. Tässä yhtälössä yksittäisen tuotteen irrottaminen kampanjaan ei ole mahdollista.

Toimitusjohtaja Hurmeen mielestä on kuitenkin upeaa, että kotimaisista tuotteista puhutaan ja tuetaan yrittäjyyttä.

Lue Annikka Hurmeen kommentti Maaseudun Tulevaisuudessa