9/17/2014

Palo aiheutti merkittävät vahingot Tampereella

Tampereen meijerin pikitöiden yhteydessä alkanut tulipalo aiheuttanee usean päivän seisokin tuotannossa ja varastossa Tampereella. Savu- ja vesivahingot ovat merkittäviä. Yksi urakoitsijan työntekijä vietiin sairaalaan tarkastettavaksi sammutusjauheen hengittämisen vuoksi.

Vanhan prosessipuolen katto on revitty auki, jotta palo saatiin sammumaan. Todennäköisesti myös koko valmistuotevarasto on saanut savuvahinkoja. Tuotantokoneet ja laitteet säilyivät vahingoittumattomina. Keskiviikon 17.9.2014 asiakastoimituksia pyritään mahdollisuuksien mukaan hoitamaan Riihimäeltä ja Jyväskylästä supistetulla valikoimalla. Rajatussa tuotevalikoimassa toimitetaan maidot, piimät, kermat ja päävaraston juustot, rasvat sekä ruoanvalmistustuotteet.

”Tuotepuutteita voi aiheutua Etelä-, Länsi- ja Kaakkois-Suomen kauppojen valikoimiin. Olemme pahoillamme asiakkaille ja kuluttajille aiheutuvasta haitasta”, pahoittelee Tampereen meijerin tehtaanjohtaja Pirjo Häkkinen.

Tiistai-iltapäivän aikana laadittiin toimintamalli, jolla tavoitellaan täyden tuotevalikoiman toimittamista torstain 18.9.2014 toimituksista alkaen Turun terminaalin ja Tampereen Lakalaivan varastoista niin pitkään, kunnes Tampereen toiminta saadaan taas käyntiin.

”Iso kiitos urakoitsijalle nopeasta reagoinnista alkusammutuksessa ja palokunnalle, joka oli paikalla kuuden minuutin sisällä hälytyksestä”, sanoo tuotantojohtaja Mikael Svennas.

”Kiitos myös henkilöstölle rauhallisesta ja asianmukaisesta toiminnasta, vaikka tilanne oli vakava”, kiittää tehtaanjohtaja Pirjo Häkkinen.

Tällä hetkellä ei osata sanoa, milloin tuotanto saadaan uudelleen käyntiin.