8/21/2014

Suolaamaton voi on laadukas vaihtoehto kaikkeen ruoanvalmistukseen ja leivontaan

Venäjän tilanteen vuoksi kaupoissa on myynnissä venäjänkielisissä pakkauksissa Valion Seinäjoen tehtaan valmistamaa suolaamatonta voita 200 gramman käärepakkauksissa. Suolaamaton voi sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja leivontaan sekä leivän päälle.

Voita puhtaimmillaan

Venäjän suolaamattoman voin resepti on sama kuin Suomessa myytävän 500 gramman pakkaukseen pakattavan suolaamattoman Valio voin. Suolaamatonta voita voi käyttää samalla tavalla kuin Suomessa suosittavaa normaalisuolaista voita.

- Valio voi on Venäjän myydyin voi. Kuluttajatutkimusten mukaan se on venäläisten suosikkivoi. Venäjällä arvostetaan erityisesti Valio voin tasaista ja korkeaa laatua, kertoo brändipäällikkö Petra Mahrenholz Valion voi ja levitteet -ryhmästä.

- Myydyin voityyppi Venäjällä on suolaamaton voi. Tilanne muistuttaa Keski-Eurooppaa. Tunnetuissa ruokamaissa, Ranskassa ja Saksassa, suositaan muun muassa croissanteissa juuri suolaamatonta voita, jatkaa brändipäällikkö Petra Mahrenholz.

Suomessa kaupoissa erämyynnissä oleva Venäjän vientiin valmistettu suolaamaton voi on valmistettu Valion Seinäjoen tehtaassa suomalaisesta kermasta. Voi sisältää rasvaa 82 %. Se on lisäaineeton, ja siihen ei ole lisätty säilöntä- tai väriaineita kuten ei muihinkaan Valio voi -tuotteisiin.

Monikäyttöinen voi on varsinainen makunautinto

Myös Suomessa on herätty suolaamattoman voin käyttöön. Erityisesti ruoanvalmistuksen ammattilaiset suosivat sitä.  Arvostetun Vuoden kokki 2014 -kilpailun voittanut, keittiömestari Heikki Liekola ravintola Olosta suosii suolaamatonta voita, koska silloin suolan määrää on helpompi säädellä ruoanvalmistuksessa itse.

- Suolaamaton voi sopii erityisen hyvin leivonnaisiin, jossa käytetään suklaata, sillä silloin suklaan luontainen maku nousee paremmin esiin. Nyt on oiva hetki nauttia ja leipoa vaikka sacherkakku, vinkkaa leipomokonsultti Tapio Viikinniemi Valion Kuluttajatuotteiden vienti ja teollisuusmyynti -yksiköstä.

Suolaamattomassa voissa on voille tyypillinen aromikas ja puhtaan hienostunut maku. Suolaamaton voi sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen, paistamiseen, leivontaan ja leivän päälle, jolloin perään voi ripauttaa hyppysellisen sormisuolaa makua tukemaan.

Valiolla pitkät perinteet voin viennissä

Ensi vuonna 110-vuotta täyttävä Valio perustettiin vuonna 1905 voin vientiliikkeeksi edistämään voin vientiä ja valvomaan sen laatua. Alkuvuosien tärkein ostajamaa oli Englanti. Ensimmäinen voierä Venäjälle lähti matkaan jo vuonna 1908.