5/4/2016

Suomalaiset uskovat maitohappobakteereihin suoliston hoidossa

Suoliston merkitys ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille tunnetaan yhä paremmin, ja suomalaisten kiinnostus suoliston ja vatsan terveyteen onkin kasvussa. Suomalaiset liittävät maitohappobakteerit vahvasti suoliston hyvinvointiin, selviää Valion teettämästä tutkimuksesta.*

Kakkanäyte voi tulevaisuudessa korvata verinäytteen, koska suoliston mikrobistolla on terveyden kannalta ratkaiseva rooli. Useat tutkimukset ovat osoittaneet suoliston ja terveyden välisen yhteyden.** Suoliston kunnon on tutkimuksissa huomattu vaikuttavan olennaisesti sekä mielen että kehon hyvinvointiin, ja tämän vuoksi suolistoa kutsutaan nykyään toisiksi aivoiksi. Suolisto on tärkein elin terveenä pysymisen kannalta, ja jopa 70 % vastustuskyvystä sijaitsee suolistossa.

– Suoliston terveys on selkeästi yksi isoimmista hyvinvointiin liittyvistä trendeistä maailmanlaajuisesti. Myös Suomessa kiinnostus suolistoa kohtaan kasvaa. Teettämässämme selvityksessä reilu kolmannes vastaajista sanoi, että kiinnittää nyt enemmän huomiota vatsan tai suoliston hyvinvointiin kuin kaksi vuotta aiemmin. 61 % oli sitä mieltä, että kun pitää huolta suoliston bakteereista, niin olo paranee. Tämä näkyy myös kasvavana kiinnostuksena sellaisia elintarvikkeita ja ruokavalioita kohtaan, joiden nähdään vahvistavan suolistoa, kategoriapäällikkö Jenni Lindell Valiolta kertoo.

– Selvityksessämme kävi ilmi, että suomalaiset uskovat myös maitohappobakteerien voimaan suoliston hyvinvoinnin kannalta. 84 % liitti maitohappobakteerit vahvimmin juuri vatsan ja suoliston hyvinvointiin. 58 % kertoi käyttävänsä vähintään satunnaisesti tuotteita, joihin on lisätty maitohappobakteereita.

Lactobacillus rhamnosus GG on pöpöjen parhaimmistoa

Maailman tutkituin maitohappobakteeri on Lactobacillus rhamnosus GG. Se löydettiin vuonna 1985. Ainutlaatuinen maitohappobakteeri herätti heti tiedemaailman kiinnostuksen, ja tähän päivään mennessä sen vaikutuksia on selvitetty jo yli 800 tieteellisessä tutkimuksessa ympäri maailman. Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteerista on tullut probioottimaailman kultainen standardi, johon muita maitohappobakteereja usein verrataan.

Lactobacillus rhamnosus GG on paitsi maailman tutkituin, ainutlaatuinen myös toisesta syystä: sillä on ainutlaatuiset pehmeät karvat, jotka auttavat bakteeria kiinnittymään suoliston seinämiin ja pysymään niissä kiinni. Näin se valtaa bakteereille otolliset kiinnittymispaikat itselleen.

LGG® on Valion lisensoima tuotemerkki, ja siitä tunnistaa kaikki kyseistä ainutlaatuista maitohappobakteeria sisältävät tuotteet.

Suolistoa hellivälle uudistuneet Valio Gefilus® tuotteet

Kaikissa Valio Gefilus® tuotteissa on Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteeria. Yhdestä annoksesta mitä tahansa Valio Gefilus® tuotetta saa vähintään miljardi ainutlaatuista maitohappobakteeria, jotka liittyvät osaksi suoliston bakteerijoukkoja. Valio Gefilus® tuotteet sisältävät myös runsaasti D-vitamiinia, joka tukee luontaista vastustuskykyä. Valio Gefilus®maitotuotteet sisältävät kalsiumia, joka edistää ruuansulatusjärjestelmän normaalia toimintaa. Maitotuotteiden sisältämä B12-vitamiini ja mehujen C-vitamiini tukevat myös normaaleja psykologisia toimintoja. Parhaan hyödyn Valio Gefilus® tuotteista saa nauttimalla niitä osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota.

Valio Gefilus® uudistui toukokuun alussa. Tuotteet löytyvät kaupan hyllystä uudistuneissa pakkauksissa. Samalla suositut Valio Gefilus® Kefir juotavat välipalat ovat saaneet rinnalleen pirskahtelevat, lusikoitavat jogurtit. Niissä yhdistyvät raikas kefiiri ja samettinen jogurtti. Maitohappobakteerien lisäksi tuotteet sisältävät D-vitamiinia ja kalsiumia, ja mikä parasta – raikas maku syntyy vähemmällä sokerilla. Mansikan- ja sitruunanmakuisissa uutuuksissa on 50 % vähemmän lisättyä sokeria kuin tavanomaisissa maustetuissa maitopohjaisissa välipaloissa.

Toukokuusta alkaen myös monien ennestään tuttujen Valio Gefilus® smoothieiden ja tehoshottien sokeripitoisuus on laskenut. Niissä on nyt 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin vastaaviin välipaloihin verrattuna.

Lisätietoja tuotteista: www.valio.fi/gefilus

* Suomalaiset ja suoliston hyvinvointi, Frankly Partners, elokuu 2015 (n=1 007)

** Tutkimusviitteitä suoliston ja hyvinvoinnin yhteydestä

Ahmadi E ym. Efficacy of probiotic use in acute rotavirus diarrhea in children: A systematic review and meta-analysis. Caspian J Intern Med. 2015;6:187-95.

Boulangé ym. Impact of the gut microbiota on inflammation, obesity, and metabolic disease.Genome Medicine 2016;8:42-.

Cosenza L ym. Bugs for atopy: the Lactobacillus rhamnosus GG strategy for food allergy prevention and treatment in children. Benef Microbes 2015 Jan;6:225-32.

Rutten JM ym. Nonpharmacologic treatment of functional abdominal pain disorders: a systematic review. Pediatrics 2015;135:522-535.

Zhou L ja Foster JA. Psychobiotics and the gut–brain axis: in the pursuit of happiness. Neuropsychiatric Disease and Treatment 2015;11:715–723.