5/2/2016

Suunnistaja ja estejuoksija Topi Raitanen Valio Akatemia® kummiksi

Valio Akatemia® kummien joukko täydentyy tänä keväänä uudella urheilijalla, kun 20-vuotias Topi Raitanen aloittaa yhteistyön Valion kanssa. Kiira Korpi, Kerttu Niskanen ja Joel Pohjanpalo jatkavat kummeina.

– Odotan innolla kummina toimimista. Olen itse saanut urheilulta valtavan paljon, ja haluan siksi kannustaa myös muita lapsia ja nuoria liikunnan pariin. Toivottavasti voin olla Valio Akatemia® stipendiaateille helposti lähestyttävä kummi ja toimia hyvänä esikuvana, Topi Raitanen sanoo.

– Topi on tehnyt meihin vaikutuksen positiivisella asenteellaan ja kunnianhimollaan. Haluamme tarjota samaistuttavia esikuvia mahdollisimman monen lajin harrastajalle, ja kestävyysurheilijana Topi täydentää kummitiimiämme hienosti , Valio Akatemia® projektipäällikkö Nina Wahlström sanoo.

Suunnistusta 8-vuotiaasta ja juoksua 15-vuotiaasta asti harrastanut Raitanen tuli tunnetuksi viime vuonna, kun hän voitti estejuoksussa nuorten Suomen ja Pohjoismaiden mestaruudet sekä sijoittui aikuisten Ruotsi-Suomi maaottelussa toiseksi. Suunnistuksessa Topi on ikäluokassaan yksi maailman parhaista. Tällä hetkellä Raitanen harjoittelee muun muassa estejuoksukisoihin Belgiassa ja Jukolan viestiin. Pitkän aikavälin tavoitteena on osallistua Tokion olympialaisiin vuonna 2020.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›