11/22/2016

Valio Akatemia® lahjoittaa 125 000 euroa lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen

Valio Akatemia® stipendinsaajat vuodelle 2017 on valittu: 280 yksilöurheilijaa, joukkuetta tai koululaisryhmää saa yhteensä 125 000 euron edestä raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä liikuntaharrastuksiinsa. Mukana stipendinsaajia valitsemassa olivat urheilijakummit Kiira Korpi, Kerttu Niskanen, Joel Pohjanpalo ja Topi Raitanen.

Yli tuhat innokasta hakijaa

Vuonna 2013 perustetun Valio Akatemia® ohjelman stipendit ovat alusta alkaen herättäneet suurta kiinnostusta. Tänäkin vuonna hakemuksia tuli yli tuhat. Suosituimpien lajien joukossa olivat muun muassa jääkiekko ja uinti, mutta mukana oli myös monia harvinaisempia lajeja kuten kilpapilkintää ja trampoliinivoimistelua.

– Saamme joka vuosi todella paljon hyviä hakemuksia. On aina yhtä ilahduttavaa nähdä, kuinka paljon Suomessa on liikuntaan intohimoisesti suhtautuvia lapsia ja nuoria. Liikunnalla on heille monia merkityksiä: joillekin se on ennen kaikkea henkistä tukea, toiselle unelma ammatista ja kolmannelle kivaa yhdessäoloa kavereiden kanssa, projektipäällikkö Nina Wahlström Valiolta sanoo.

Stipendejä eri tarkoituksiin

Liikuntaharrastus antaa lapsille ja nuorille paljon, mutta vaatii usein niin ajallista kuin taloudellista panostusta koko perheeltä. Valio Akatemia® ohjelman tarkoituksena on mahdollistaa liikunnan harrastaminen niin, että lapset ja nuoret voivat pyrkiä kohti pieniä ja suuria unelmiaan. Tärkeä osa ohjelman tarjoamaa tukea ovat myös ravitsemusstipendit, joita ovat yhteistyössä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa toteutettavat välipala- ja kokkauskurssit sekä ravitsemusvalmennukset.

– Tasapainoisesta ravitsemuksesta huolehtiminen on tärkeää kenelle tahansa kasvavalle lapselle tai nuorelle. Kun vielä liikutaan monta kertaa viikossa, korostuu sen merkitys entisestään, Nina Wahlström sanoo.

Valio Akatemia® ohjelmaan ja stipendiaatteihin voi tutustua osoitteessa www.valio.fi/akatemia.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Nina Wahlström, Valio Oy, puh. 050 398 7199, e-mail nina.wahlstrom@valio.fi.

Valio Akatemia® edistää suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus, tuote- ja tapahtumastipendejä. Keväällä 2013 perustettu ohjelma tarjoaa yhdessä ohjelman esikuvien kanssa konkreettisia, arkisia elämyksiä liikuntaan ja hyvinvointiin, kertoo tarinoita oikeasta elämästä ja toimii sillanrakentajana sukupolvelta toiselle.