11/4/2014

Valio Akatemia™ on valinnut 200 stipendiaattia vuodelle 2015

Lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia tukeva Valio Akatemia™ ja sen kummit – Sami Hyypiä, Kiira Korpi, Joel Pohjanpalo ja Teemu Selänne – ovat valinneet noin 200 raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendin saajaa vuodelle 2015. Stipendien avulla Valio Akatemia™ haluaa auttaa lapsia ja nuoria kohti liikuntaan liittyviä unelmiaan.

– Hakemuksista välittyi liikunnan ilo ja se, että moni perhe satsaa paljon lasten ja nuorten harrastuksiin. Hakemusten perusteella ulkopuoliselle tuelle on todella tarvetta. Uskomme, että tuellamme stipendiaatit pääsevät konkreettisesti eteenpäin kohti tavoitteitaan, markkinointipäällikkö Mira Kuhanen Valiolta perustelee.

Yli 1 300 hakemusta eri lajien harrastajilta

Valio Akatemia™ sai yli 1 300 hakemusta liikuntapolkunsa eri vaiheissa olevilta lapsilta ja nuorilta. Suosituimpia lajeja olivat jalkapallo, jääkiekko, taitoluistelu, hiihto ja ampumahiihto, yleisurheilu, uinti, tanssi ja voimistelu. Joukossa oli myös useita lapsia ja nuoria, jotka harrastavat monipuolisesti eri lajeja, mikä oli ilahduttavaa.

– Tärkeimpänä valintakriteerinä oli, että stipendi auttaa saajaansa toteuttamaan omia tavoitteita ja unelmia, pieniä tai suuria. Lapsilla ja nuorilla on erilaisia ihailtavia tavoitteita: omien taitojen kehittäminen, esimerkkinä oleminen muille, jokin erityinen kilpailu- tai leirimatka, edustuspaikka arvokisoissa tai olympiamitali, Mira Kuhanen kertoo.

Valio arvosti valintaa tehdessään hakijoita, jotka haluavat panostaa hyvinvointiin ja ravitsemukseen. Lisäksi valinnassa kiinnitettiin huomiota yhteisöllisyyteen ja siihen, että stipendin käyttökohde oli määritelty selkeästi ja konkreettisesti.

Stipendinsaajien joukko on monimuotoinen mitä tulee lajiin, ikään ja asuinpaikkaan. Mukana on niin yksilöurheilijoita, joukkueita kuin koululaisryhmiä. Lista Valio Akatemia™ stipendin vuodelle 2015 saaneista on osoitteessa www.valio.fi/akatemia.

Ravitsemusstipendit kiinnostivat paljon

Valio Akatemia™ stipendit käytetään tavallisimmin varusteisiin, valmennukseen, harjoitusleireihin ja kilpailumatkoihin. Tänä vuonna uutta ovat ravitsemusstipendit välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa, jotka toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa.

– Ravitsemusstipendit kiinnostivat ilahduttavan monia stipendinhakijoita. Välipala- tai kokkauskurssille tai ravitsemusvalmennukseen pääsee stipendin turvin ensi vuonna lähes 40 nuorta tai heistä koostuvaa ryhmää, Mira Kuhanen summaa.

Valio Akatemia™ edistää suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus, tuote- ja tapahtumastipendejä. Keväällä 2013 perustettu ohjelma tarjoaa yhdessä ohjelman esikuvien kanssa konkreettisia, arkisia elämyksiä liikuntaan ja hyvinvointiin, kertoo tarinoita oikeasta elämästä ja toimii sillanrakentajana sukupolvelta toiselle.