Siirry sisältöön

11.3.2019

Valio aloittaa ainutlaatuisen ravintolakokeilun Suomessa – tavoitteena kannustaa nuoria aikuisia syömään yhdessä

Valio Poyta kuvitus logo

Tuoreen tutkimuksen mukaan nuorten aikuisten yhteiset ruoanlaittoillat ovat harvassa. 18-34 vuotiaista yli 70 % valmistaa ruokaa vain korkeintaan muutamia kertoja vuodessa ystäviensä kanssa (Kantar TNS Oy, TNS Mind Ruoka 2018 -tutkimus). Ongelmaa korjatakseen Valio avaa ainutlaatuisen Ravintola Pöydän Helsingin Punavuoreen huhti–toukokuun ajaksi, ja lähtee tuottamaan Yllätys yhdessä pöydässä -tv-ohjelmaa. Valion tavoitteena on herättää yhdessä syömisen perinne henkiin nuorten keskuudessa.

Ravintola Pöytä tukee nuorten aikuisten yhteisiä ruokahetkiä huhti–toukokuun ajan. Ravintola on auki iltaisin ja paikkaa kattauksesta voi hakea Ravintola Pöydän kampanjasivulta. Haku käynnistyy tiistaina 12.3.

– Uniikkia ravintolassamme on se, että seurue valmistaa itse ruokansa. Me tarjoamme heille ainekset sekä ammattikokin ja tarjoilijan. Ruoanvalmistus on mielestämme osa yhdessä syömistä ja se lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, Valion viestintä- ja markkinointijohtaja Ann-Mari Hämäläinen kertoo.

Ravintola Pöytä tarjoaa vieraidensa valmistettavaksi ja nautittavaksi neljä valmista menua: Meze, Kasvis, Luomu, Valion suosikit. Kaikki reseptit ovat Valion koekeittiön luomia.  

– Valion verkkosivuilla on yli 4000 reseptiä, ja uusia reseptejä tehdään yli 200 vuosittain. Lisäksi haluamme helpottaa ruoanlaiton ja leipomisen haasteita kertomalla vinkkejä, joilla erilaiset työvaiheet ja tekniikat otetaan haltuun, Hämäläinen kertoo.

Ihmiset, jotka syövät yhdessä voivat paremmin

Tutkimustiedon perusteella näyttää siltä, että etenkin nuoret, 18–34-vuotiaat aikuiset nauttivat yhteisen syömisen hyvistä vaikutuksista harvoin: yhdessä asuvat, lapsettomat pariskunnat syövät yhdessä sitä harvemmin, mitä nuoremmat ihmiset ovat kyseessä (Kantar TNS Oy, TNS Mind Ruoka 2018 -tutkimus).

– Yhdessä pöydässä jaetaan aterian lisäksi elämän tärkeimmät asiat: ilot, surut, muutokset ja arjen kuulumiset. Siksi yhdessä syöminen tekee ihmiselle hyvää. Nuoret aikuiset ovat vaarassa menettää nämä hyvät vaikutukset, jos yhdessä syöminen kaatuu arjen kiireisiin. Tai vaikkapa siihen, ettei pienissä kaupunkiasunnoissa ole tilaa kattaa pöytää ystäville ja läheisille, Hämäläinen sanoo.

TV-ohjelman pääosassa jaetut kokemukset

Yllätys yhdessä pöydässä -ohjelma nostaa esiin nuoria aikuisia, jotka haluavat yllättää läheisensä yhteisellä aterialla. Pöytään saattaa istahtaa myös yllätysvieraita.

Aterian menu on joka kerta erilainen ja yllättävä, juuri sen illan seuruetta ajatellen rakennettu. Menusta vastaa Suomen Top Chef -voittaja, Kokkisota-tv-ohjelmasta sekä Shelter-ravintolastaan tuttu Teemu Laurell.

Kuusiosainen ohjelmasarja esitetään kesällä Ruutu-palvelussa ja syksyllä Sanoma Media Finland Oy:n tv-kanavalla. Otteita sarjasta nähdään myös Valion sosiaalisen median kanavissa. Sarjan tuottavat Valion kanssa yhteistyössä Endemol Shine Finland.

Ravintola Pöytä by Valio

  • Ruokailijat toimivat ravintolassa kokkeina omalle seurueelleen
  • Ravintola tarjoaa yhteensä 40:lle seurueelle ilmaisen illallisen kevään aikana
  • Ruokailijoiden apuna on ammattikokki ja valmiit raaka-aineet
  • Ruokailijoiden voivat valita neljästä eri neljän ruokalajiin menusta
  • Paikkaa kattauksesta voi hakea Ravintola Pöydän kampanjasivulta
Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search