6/7/2016

Valio Eila® kermavanukaspikarille pakkausalan Oscar-palkinto

Viime syksynä kauppoihin saapuneen suosikkiherkun, Valio Eila® kermavanukkaan, innovatiivinen pakkaus on saanut kansainvälistä tunnustusta. Pakkaukselle on myönnetty WorldStar, mikä tarkoittaa, että asiantuntijaraati on valinnut vanukaspikarin maailman parhaaksi pakkaukseksi sarjassaan.

– Olemme todella ylpeitä siitä, että pakkauskehitystyömme on huomioitu kansainvälisesti. WorldStar on pakkausmaailmassa sama kuin Oscar-palkinto elokuva-alalla, pakkauskehityspäällikkö Juhana Pilkama Valiolta selvittää.

Kolmella napsautuksella lautaselle

Valio Eila® kermavanukas pakataan innovatiiviseen napsuteltavaan pakkaukseen, joka mahdollistaa vanukkaan kumoamisen pikarista lautaselle kätevästi ja kauniisti. Pakkausmalli on aivan uudenlainen Euroopan markkinoilla.

– Pikari on kekseliäästi suunniteltu niin, että vanukas on helppo kumota pakkauksesta lautaselle kauniisti. Pakkauksen pohjaa napsautetaan kolme kertaa, mikä vapauttaa vakuumin ja vanukas putoaa siististi lautaselle. Pakkausmateriaaliksi on lisäksi valittu helposti kierrätettävä polypropeeni, WorldStar-raati kiittelee.

– Tavoitteena oli pakkaus, josta vanukas on kätevä siirtää lautaselle ja jota kuluttajan on helppo käyttää. Ideoita oli paljon, ja testasimme monia erilaisia mekanismeja, ennen kuin pääsimme nyt kaupoissa nähtävään pikariin. Pikarin kehittäminen kesti useamman vuoden, ja onnistunut lopputulos on saumattoman tiimityön tulosta, Juhana Pilkama kertoo.

Valio Eila® kermavanukaspikari voitti ensin pohjoismaisen ScanStar-palkinnon, minkä myötä pakkaus pääsi mukaan WorldStar-kilpailuun. WorldStar-kilpailun järjestää World Packaging Organisation (WPO), ja voittajavalinnat tekee pakkausalan ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati. WorldStar on pakkausalan arvostetuin kilpailu, joka tekee näkyväksi pakkausalan uusinta osaamista ja keksintöjä kansainvälisesti. Palkinnot vuoden 2016 menestyjille ojennettiin Budapestissa toukokuun lopulla.

Vanukaspakkaukset Valiolle valmistaa RPC Superfos.

Toukokuun uutuusmakuina kinuski ja sitruuna

Valio Eila® kermavanukas on kätevä valinta jälkiruoaksi vaikkapa juhlapöytään. Vanukkaan voi nauttia myös herkkuvälipalana. Kermavanukkaan voi joko syödä pikarista tai kumota lautaselle, jolloin pakkauksen pohjalta löytyvä hillo valuu kauniisti pakkauksen pohjalta täyteläisen kermavanukkaan päälle. Hillomakuina ovat ennestään tutut mango ja vadelma ja toukokuun uutuudet kinuski sekä sitruuna. Laktoosittomina kermavanukkaat sopivat monille.

Lisätietoja:

Pakkauskehityspäällikkö Juhana Pilkama, Valio Oy, puh. 050 384 0309, sähköposti juhana.pilkama@valio.fi