1/13/2014

Valio houkuttelee liiketoiminnan ja tekniikan ammattilaisia työnantajana

Liiketoiminnan ammattilaisten mielestä Valio on seitsemänneksi houkuttelevin työnantaja Suomessa. Tekniikan ja luonnontieteiden alalla Valio oli yksi merkittävimmistä nousijoista. Ammattilaiset valitsivat Valion sijalle 14, kun edellisvuonna yhtiön sijoitus oli 38. Konsultointi- ja tutkimusyritys Universum selvitti Suomen suosituimpia työnantajia ammattilaisten keskuudessa syksyllä 2013.

– Hieno nousu tekniikan ja luonnontieteiden ammattilaisten keskuudessa kertoo muun muassa Valion vahvasta panoksesta tuotekehitykseen, laadukkaaseen tuotantoon ja logistiikkaan, Valion henkilöstöpäällikkö Paula Arola pohtii.

Liiketoiminnan ammattilaiset nostivat ihanteellisimpien työnantajien kolmen kärkeen Koneen, Fazerin ja Finnairin. Tekniikan ammattilaiset puolestaan suosivat Konetta, VTT:tä ja ABB:tä.

– Suomessa parhaiten pärjäävät kotimaiset työnantajat. Se on suomalainen ilmiö, eikä vastaavaa näy esimerkiksi muissa Pohjoismaissa, Universumin työnantajakuva-asiantuntija Elina Mauno kertoo.

Houkuttelevan työnantajan avainsana on dynaamisuus. Ihannetyönantajaan liitetään myös monipuolisuus, kilpailukykyinen palkkaus sekä haastavat tehtävät.

– Myös yleisesti vahva brändi, työn sisältö ja johtajuus vaikuttavat ammattilaisten arvioon työnantajista. Tekniikan ja luonnontieteiden maailmassa bio, farmasia ja sen tapaiset alat ovat nousussa. Ammattilaiset arvostavat työnantajan vastuullisuutta, Elina Mauno jatkaa.

Universumin tutkimukseen osallistui kaikkiaan lähes 7 300 eri alojen ammattilaista. Heistä noin 3 000 oli liiketoiminnan ja 3 000 tekniikan ja luonnontieteiden alalta. Loput työskentelevät esimerkiksi IT:n ja lakiasioiden parissa. Vastaajilla on akateeminen tutkinto ja keskimäärin yhdeksän vuoden työkokemus.

Tutustu Valioon työnantajana: www.valio.fi/yritys/toihin-valiolle/