5/9/2016

Valio kutsuu suomalaiset sokeri- ja suolatalkoisiin

Valio käynnistää #vähennyslupaus-haastekampanjan, joka kutsuu suomalaiset vähentämään suolan ja sokerin käyttöä omassa arjessa. Jokaista tehtyä vähennyslupausta vastaan Valio lahjoittaa vähemmän sokeria tai suolaa sisältävän välipalan suomalaisille kouluille.

– Meillä on käynnissä monivuotinen työ sekä sokerin että suolan vähentämiseksi tuotteistamme. Haluamme kutsua suomalaiset mukaan talkoisiin ja laittaa myös hyvän kiertämään tarjoamalla terveellisiä välipaloja koululaisille ja opiskelijoille, kategoriapäällikkö Teea Björklund ja kehityspäällikkö Katja Häkkä Valiolta perustelevat.

#vähennyslupaus-haastekampanjaan voi osallistua Instagramissa tai Twitterissä kertomalla kuvin tai sanoin, miten on vähentänyt suolan tai sokerin käyttöä. Postaukset tulee merkata hashtagilla #vähennyslupaus. Jokaista postausta vastaan Valio lahjoittaa yhden vähemmän sokeria tai suolaa sisältävän välipalan suomalaisille kouluille. Haastekampanjan tuloksia voi seurata osoitteessa www.valio.fi/valsa ja www.valio.fi/vahemmansokeria. Jokainen osallistuja on myös mukana arvonnassa, jossa on palkintona 400 euron lahjakortti Vierumäen urheiluopistoon. Haastekampanja alkaa 9.5.2016 ja päättyy 31.7.2016.

Välipalojen sokeri puolitetaan

Valion tavoitteena on puolittaa maitopohjaisten välipalatuotteiden, erityisesti jogurttien, sokeripitoisuus vuoteen 2020 mennessä – mausta tinkimättä. Vähentämällä sokeria olemassa olevista tuotteista ja tuomalla uusia vähempisokerisia välipaloja kauppoihin Valio vastaa kuluttajien toiveisiin karsia sokeria arjessaan.

Kolmannes Suomessa myytävistä Valion maitopohjaisista välipalatuotteista on jo nyt sokeroimattomia tai sisältää vähintään 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna. Valio tuo uusia vähempisokerisia vaihtoehtoja tarjolle säännöllisesti. Helmikuussa kauppoihin tulivat Valio Play® lasten välipalat, joissa on jopa 40 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin vastaaviin välipaloihin verrattuna. Toukokuussa valikoima kasvaa esimerkiksi Valio Gefilus® Kefir jogurteilla, joissa on 40 % vähemmän lisättyä sokeria kuin vastaavissa välipaloissa yleensä.

60 000 kg vähemmän suolaa

Huhtikuussa Valio esitteli ainutlaatuisen Valio ValSa® maitosuolainnovaation, jonka avulla elintarvikkeiden suolapitoisuutta voidaan merkittävästi laskea mausta tinkimättä. Valion tavoitteena on innovaation avulla vähentää 60 000 kiloa suolaa suomalaisten lautasilta seuraavien kolmen vuoden aikana. Toukokuussa kauppoihin tulevat Valio Polar® 15 % vähemmän suolaa juustot ja Valio Oivariini ®vähemmän suolaa levite, joissa on puolet vähemmän suolaa kuin tavanomaisissa juustoissa ja rasvaseoksissa. Lisää vähempisuolaisia uutuuksia on luvassa heti syyskuussa.