9/6/2016

Valio lahjoittaa 5 000 vähempisokerista ja -suolaista välipalaa koululaisille

Valio lahjoittaa 5 000 vähemmän suolaa ja lisättyä sokeria sisältävää välipalaa suomalaisille kouluille. Lahjoitus on osa Valion pitkäjänteistä työtä suolan ja sokerin vähentämiseksi tuotteistaan.

Valio järjesti kesän aikana #vähennyslupaus-haastekampanjan, joka kutsui suomalaiset vähentämään suolan ja sokerin käyttöä omassa arjessa. Tehtyjä vähennyslupauksia vastaan Valio lahjoittaa nyt vähemmän sokeria ja suolaa sisältäviä välipaloja koululaisille.

– Meillä on käynnissä monivuotinen työ sekä sokerin että suolan vähentämiseksi tuotteistamme. Halusimme kutsua suomalaiset mukaan talkoisiin ja laittaa myös hyvän kiertämään, kategoriapäällikkö Teea Björklund ja kehityspäällikkö Katja Häkkä Valiolta perustelevat.

Välipalat lahjoitetaan syyskuun aikana 12 arvonnan kautta valikoidulle koululle ympäri Suomen. Koululaisten välipalapakettiin sisältyy vähempisokerinen Valiojogurtti® tai Valio Play® jogurtti ja vähempisuolainen juustosämpylä. Se on koottu Oululaisen Reilu Futissämpylästä, Valio Polar® juustosta ja Valio Oivariini® levitteestä, joissa on merkittävästi vähemmän suolaa normaalisuolaisiin tuotteisiin verrattuna Valio ValSa® maitosuolainnovaation ansiosta.

Suomen suosituin jogurtti on nyt vähempisokerinen

Kun suomalaisilta kysyttiin, mitä jogurttia he haluaisivat vähempisokerisena, vastaus oli Valiojogurtti® ja lasten tuotteet.* Valio vastaa toiveisiin ja on uudistanut koko Valiojogurtti® sarjan.

Suomen suosituimmassa jogurtissa on nyt 30 % vähemmän lisättyä sokeria kuin maustetuissa jogurteissa tavanomaisesti mutta silti tuttu erinomainen maku. Sokeria on vähennetty kaikista sarjan tuotteista. Samalla keinomakeutetut rasvattomat Valiojogurtti® tuotteet ovat muuttuneet tavallisella sokerilla makeutetuiksi ja niissä on 30 % vähemmän lisättyä sokeria kuin jogurteissa yleensä.

– Valiojogurtti® tuoteperheellä on pitkät perinteet ja vankka fanijoukko. Tuotekehityksen lähtökohtana oli vähentää sokeria mutta säilyttää jogurttien maku vähintään yhtä hyvänä kuin ennenkin. Valiojogurtti® valmistetaan nyt uudenlaisella hapatteella, ja olemme myös kehittäneet jogurteissa käytettävien hillojen makuprofiilia. Hillojen makuun vaikuttavat esimerkiksi marja- ja hedelmävalinnat sekä raaka-aineiden keskinäiset suhteet, Valion tuoretuotteiden tuotekehitysjohtaja Tiina Hämäläinen kertoo.

Sokeria vähennetty noin 110 tuotteesta

Valion tavoitteena on puolittaa maitopohjaisten välipalatuotteiden, erityisesti jogurttien, sokeripitoisuus vuoteen 2020 mennessä – mausta tinkimättä.

Reilu kolmannes Suomessa myytävistä Valion maitopohjaisista välipalatuotteista on jo nyt sokeroimattomia tai sisältää vähintään 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna. Valio on vähentänyt sokeria noin 110 välipalatuotteesta vuoden 2016 vuoden loppuun mennessä. Työ jatkuu. Riihimäelle valmistuva uusi välipalatehdas tarjoaa Valiolle uusia mahdollisuuksia vähentää sokeria tuotteistaan.

* Valion sokerikysely valio.fi-palvelussa ja Valion Facebook-sivulla 7-8/2015 (n=2 993)

 

Lisää Valiojogurtti® tuoteperheestä>>

Lisätietoja Valion työstä sokerin vähentämiseksi>>

Lisätietoja Valion maitosuolainnovaatiosta>>