3/31/2014

Valio mukana Suomalaisen Työn Liiton Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa

Valio Oy yhdessä Suomalaisen Työn Liiton ja K-ryhmän kanssa muistuttaa suomalaisia kotimaisen työn merkityksestä Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa, jonka tavoite on luoda Suomeen uusia, pysyviä työpaikkoja.

Maitotuotteita ostetaan lähes jokaisella kauppakäynnillä

Valio on mukana vuoden 2014 kestävässä Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa, joka muistuttaa suomalaisia jokapäiväisten valintojen tärkeydestä Suomen työllisyyteen ja talouteen. Ateriaa ilman maitotuotteita on vaikea kuvitella.

- Suomalainen maito ja maidontuotanto eivät ole itsestään selvyyksiä. Suomalaisen kuluttajan valinnoilla on suuria ja kauaskantoisia merkityksiä, toteaa Valion johtoryhmän jäsen, johtaja Rauno Hiltunen.

Suomalaisen Työn Liiton mukaan Suomeen syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa, jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita.

- Maitoketjun työpaikkoja ei voi siirtää ulkomaille. Kun ostaa Suomessa suomalaisesta maidosta valmistettuja tuotteita, tukee samalla Suomen taloutta ja hyvinvointia, jatkaa johtaja Rauno Hiltunen. 

Valio brändi merkki on takuu kotimaisuudesta

Kaikki Suomessa Valio brändin alla myytävät maitotuotteet ovat suomalaisesta maidosta, suomalaisella työllä Suomessa valmistettuja. Valio tuo vuosittain markkinoille lähes 150 uutuustuotetta, jotka on kehitetty vastaamaan vallitsevia kuluttajatrendejä ja suomalaisten vaativaa makua.


- Luottamusta suomalaiseen työhön ja osaamiseen voi osoittaa nostamalla pöytään Valion Haapaveden juustolan valmistaman Valio Oltermanni® Cheddar kermajuuston ja tekemällä helppoa ja nopeaa arkiruokaa, Hämeen sydämessä, Valion Turengin tehtaassa valmistetusta laktoosittomasta Valio Crea® maustettu ruokakermasta, vinkkaa Ruokakeskosta vastaava asiakkuusjohtaja Jani Pasanen Valiosta.

Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjaan kuuluvat tuotteet on merkitty K-kaupoissa muun muassa hyllynreunaetiketeillä. Jalanjälki-tunnuksen käyttö edellyttää, että tuotteella on jo jokin suomalaisesta alkuperästä kertova merkki, kuten Hyvää Suomesta -merkki. Valion maitotuotteissa Hyvää Suomesta -merkki tarkoittaa 100 % suomalaista maito raaka-ainetta ja suomalaista työtä.

Valion tuoteklassikko ja innovatiiviset uutuudet mukana kampanjassa

Kampanjassa ovat mukana kaikki Valion tuotteet. Vuoden aikana brändeistä nostatetaan erityisesti Valio Crea® ruoanvalmistuskermoja, Oltermanni® kermajuustoa, Onni® lastenruokia ja PROfeel® proteiinituotteita.

Taloustutkimuksen lastenruokakyselyn (2011) mukaan lastenruokien kotimaisuus on 69 prosentille kuluttajista tärkeä valintaperuste. Valio on ainoa suomalainen käyttövalmiiden Onni® jogurttivälipalojen, soseiden, puurojen ja vellien valmistaja.

Valio Oltermanni® on Suomen suosituin kermajuusto, joka syntyy pohjalaisten maidontuottajien maidosta Haapavedellä. Maito kerätään noin 1 100 valiolaiselta maitotilalta, jotka sijaitsevat 90 kilometrin säteellä juustolasta.

Valio PROfeel® on täysin kotimainen runsasproteiininen tuoteperhe, jossa on liki 20 käyttövalmista tuotetta. Sarjan proteiinijogurtit valmistetaan Riihimäellä, proteiinijogurttijuomat Jyväskylässä, proteiinirahkat ja -rahkarakeet Seinäjoella sekä maitopohjaiset proteiinijuomat Turengissa.

Valion uusi ruoanvalmistussarja on nimeltään Valio Crea®. Sarjan ensimmäiset tuotteet ovat käyttövalmiit, suomalaisesta kermasta valmistetut laktoosittomat ruokakermat, jotka valmistaa Valion Turengin tehdas.

Maito työllistää maalla ja kaupungissa

Valiolainen maitoketju työllistää noin 30 000 suomalaista alkutuotannossa maitotiloilla, tilojen tukitoiminnoissa, tuotantolaitoksissa, keräilyssä ja jakelussa, myynnissä, markkinoinnissa ja monissa muissa tehtävissä. Valio takaa maidolle riittävän jalostuskapasiteetin, yli 95 % Valion investoinneista kohdistuu Suomeen. 

Kampanjasivut ja Valio Oltermanni® tarina Suomalaisen Työn Liiton sivuilla:

http://www.sinivalkoinenjalanjalki.fi/tarinat/valio-oltermanni-koko-perheen-suosikkijuusto/