8/28/2015

Valio Oltermanni® on Suomen luotetuin juustomerkki

Kuluttajat ovat valinneet Valio Oltermanni® juuston Suomen luotetuimmaksi juustomerkiksi Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) vuosittain tehtävässä Luotetuin Merkki -tutkimuksessa. Palkinnot jaettiin torstaina 27.8. Helsingissä.

Valio Oltermanni® sai 31 prosenttia kategorian maininnoista. Miehet ja alle 50-vuotiaat nimesivät Valio Oltermanni® juuston luottomerkikseen hieman naisia ja yli 50-vuotiaita useammin.

– Valio Oltermanni® on koko perheelle maistuva kermajuusto ja on jo vuosia ollut Suomen suosituin juustomerkki. Haastavassa taloustilanteessa kotimaisuuden merkitys kuluttajien valinnoissa korostuu, ja se näkyy myös näissä tuloksissa, markkinointipäällikkö Anu Kalliokoski arvioi.

Tutkimukseen vastanneet ovat ensin nimenneet avoimella kysymyksellä omasta mielestään eniten luottamansa tuotemerkin eri kategorioissa, jonka jälkeen he arvioivat viiden eri ominaisuuden sopimista näihin tuotemerkkeihin asteikolla 1-5. Arvioitavat ominaisuudet olivat: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva, kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen ja eettisesti vastuullinen. Lisäksi kysyttiin, ovatko he luotetuimmaksi merkiksi valitsemansa merkin asiakkaita ja olisivatko he valmiita suosittelemaan sitä muille.

Vuosittainen tutkimus toteutettiin Suomessa nyt viidennentoista kerran, ja siihen vastasi 2 036 Valitut Palat -lehden tilaajaa. Tutkimus toteutettiin samaan aikaan myös kuudessa muussa Euroopan maassa.