10/17/2016

Valio palaa Venäjän lastenruoka­markkinoille

Valio on aloittanut suomalaisesta maidosta valmistettujen lastenruokien viennin Suomesta Venäjälle lokakuussa. Lastenruoat eivät kuulu Venäjän elintarvikevientiä koskevien pakotteiden piiriin. Viennin aloittaminen merkitsee Valiolle paluuta Venäjän lastenruokamarkkinoille noin 15 vuoden tauon jälkeen.

Valio vei Venäjälle äidinmaidonkorvikkeita Tutteli® tuotemerkin alla 2000-luvun alkupuolelle asti. Suomalaisesta maidosta valmistetut äidinmaidonkorvikkeet palaavat nyt venäläisten kuluttajien saataville Valio Baby® tuotemerkillä.

– Venäläiset arvostavat Valiota korkealaatuisten maitotuotteiden valmistajana. Valio merkitsee heille luotettavuutta, puhtautta ja laatua, jotka ovat erityisen tärkeitä ominaisuuksia lastenruoissa, kategoriapäällikkö Terhi Sinkko-Hynninen Valiolta kertoo.

Ulkomaiset lastenruokabrändit vahvoja Venäjällä

Venäjällä lastenruoat myydään usein jauhemaisessa muodossa, kun Suomessa on totuttu käyttämään myös käyttövalmiita lastenruokia. Myös ensimmäiset Venäjälle lanseerattavat Valio Baby® lastenruoat ovat jauhemaisia tuotteita.

 – Valtaosa Venäjällä myytävistä lastenruoista tuodaan Euroopasta. Markkinat ovat kovasti kilpaillut ja kooltaan valtavat, yli 30-kertaiset Suomeen verrattuna. Tuotteitamme on jo tullut myyntiin Pietarin alueelle, ja loppuvuodesta aloitamme myynnin Moskovassa, Terhi Sinkko-Hynninen sanoo.

– Uskomme, että huippuosaamisella valmistetut lastenruoat ovat kiinnostava vaihtoehto laatutietoisten venäläiskuluttajien keskuudessa. Lastenruoat ovat kuitenkin tuoteryhmä, jonka tiedämme kasvavan hitaasti, koska äidit eivät helposti vaihda lastenruokamerkistä toiseen.

Korkeat laatuvaatimukset

Valio Baby® tuoteperheeseen kuuluu kolme eri tuotetta. Lainsäädäntö määrittää tiukat vaatimukset lastenruoille sekä Venäjällä että EU:ssa. Vaatimukset koskevat sekä tuotteiden ravitsemuksellista että mikrobiologista laatua. Valio Baby® tuotteet täyttävät kaikki vaatimukset ja ovat läpäisseet kaksivaiheisen, lastenruoille tarkoitetun rekisteröintiprosessin Venäjällä.

Valio Baby® tuotteet valmistetaan suomalaisesta maidosta Valion Lapinlahden tehtaalla, jonne valmistui vuonna 2014 moderni jauhetehdas. Se mahdollistaa korkealaatuisten, jauhemaisten lastenruokien valmistamisen.

Valiolla on vahva osaaminen lastenruoissa. Suomessa Valio on myynyt jauhemaisia lastenruokia jo 1950-luvulla. Nykyään Valio myy lastenruokia Suomessa kahden eri tuotemerkin alla. Nykyiset tuotteet tuotiin kauppoihin vuonna 2012.

Valiolla on Venäjällä tytäryhtiö OOO Valio, joka vastaa Valion tuotteiden myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta Venäjällä. Valiolla on Moskovan lähistöllä Odintsovossa sulatejuustola, jossa valmistetaan paikallisesti Valio Viola® sulatejuustoja. Valio myös pakkaa kypsytettyjä juustoja Venäjällä ja valmistuttaa alihankintana tuoretuotteita. Valion tuotteita myydään erityisesti Venäjän suurimmissa kaupungeissa kuten Moskovassa ja Pietarissa.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›