Valio Plus Akatemia® ohjelman stipendihaku alkaa jälleen, uutuutena ravitsemusstipendit

Valio Plus Akatemia® käynnistää nyt toista kertaa stipendihaun lapsille ja nuorille. Valio haluaa stipendien avulla tukea alle 18-vuotiaiden liikuntaa ja hyvinvointia. Haettavana on viimevuotiseen tapaan raha- ja tuotestipendejä sekä tapahtumayhteistyötä. Tänä vuonna uutta ovat ravitsemusstipendit välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa.

Hakuaika alkaa 2.6.2014 ja päättyy 31.8.2014. Stipendejä haetaan verkossa osoitteessa www.valio.fi/akatemia.

– Perustimme Valio Plus Akatemia® ohjelman vuosi sitten, ja ensimmäinen vuosi sujui mainiosti. Olemme ilahtuneita siitä, että lapset ja nuoret ovat päässeet stipendien avulla eteenpäin harrastuksissaan ja myös aktiivisesti kertoneet meille kuulumisiaan. Lasten ja nuorten liikunta tarvitsee mahdollistajia. Haluamme jatkossakin olla mukana toteuttamassa unelmia ja keskustelemassa lasten hyvinvoinnista, markkinointijohtaja Hanna Hiekkamies Valiolta kertoo.

Viime vuonna stipendejä 200 000 euron arvosta

Stipendiä voivat hakea kaikki vuonna 1996 ja sen jälkeen syntyneet liikuntaa harrastavat tai siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue, koululainen tai koululuokka. Stipendiaatteja valitessa arvioidaan tarkasti perustelut ja se, viekö stipendi saajaansa harrastuksessa eteenpäin.

– Arvostamme tekemisen meininkiä, yhteisöllisyyttä ja ravitsemuksellista näkökulmaa. Viime vuonna valitut stipendiaatit ovat selkeästi kaivanneet tukea ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Siitä syystä olemme aloittaneet yhteistyön Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa kokkaus- ja ravitsemusvalmennusten järjestämiseksi uutena stipendimuotona, markkinointipäällikkö Mira Kuhanen perustelee.

Jaettavien stipendien kokonaisarvo riippuu hakemusten määrästä ja sisällöstä. Vuonna 2013 Valio Plus Akatemia® jakoi stipendejä 200 000 euron arvosta noin 250 lapselle ja nuorelle. He ovat käyttäneet stipendejä monipuolisesti asioihin, jotka vievät heitä eteenpäin kohti tavoitteitaan ja unelmiaan. Stipendit on käytetty muiden muassa varusteisiin, harjoitusmaksuihin ja leireihin sekä ravitsemus- ja kokkausvalmennuksiin. Lue lisää >>

Kummeina huippu-urheilijat

Valio Plus Akatemia® ohjelman valtakunnallisina kummeina vuonna 2014 jatkavat Sami Hyypiä, Kiira Korpi, Joel Pohjanpalo ja Teemu Selänne. Lisäksi ohjelmalla on neljä aluekummia: kumparelaskija Anniina Lahti, hiihtäjä Kerttu Niskanen, ampumahiihtäjä Jessika Rolig ja golfaaja Noora Tamminen. Kummit kannustavat lapsia ja nuoria liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin verkossa ja mahdollisuuksien mukaan myös tapaamalla heitä eri tilaisuuksissa.

Valio perusti Valio Plus Akatemia® ohjelman keväällä 2013. Se on uudenlainen ja entistä konkreettisempi tapa tukea lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Ohjelman toimintaan, stipendiaatteihin ja kummeihin voi tutustua osoitteessa www.valio.fi/akatemia.


Energiatarpeesi