1/27/2017

Valio raikasti ruokakerman ja kermaviilin rahkalla

Rahka sopii nyt myös lämpimään ruoanlaittoon. Valion uusilla &Rahka tuotteilla tuttuihin ruokiin saa helposti uutta makua ja täyteläisyyttä. Helmikuun alussa myyntiin tulevat Valio ruokakerma & rahka ja Valio kermaviili & rahka, joissa rahkaa on 20 %.

Ruoanvalmistukseen kaivataan uusia vaihtoehtoja, hyvinvointi kiinnostaa

Hyvinvointi ja terveys ovat tämän hetken tärkeimpiä trendejä Suomessa ja Pohjoismaissa. Arjen ruoanlaitossa kasvanut kiinnostus hyvinvointia ja terveyttä kohtaan näkyy muun muassa siinä, että kerman kaltaisten perinteisten ruoanvalmistustuotteiden rinnalle etsitään uusia vaihtoehtoja.

– Rahkaa sisältävillä ruoanvalmistustuotteilla haluamme tarjota uudenlaisen ja helpon vaihtoehdon vaihtelua kaipaaville kotikokeille. Sekä Valio ruokakerma & rahkaa että Valio kermaviili & rahkaa voi käyttää aivan kuten perinteistä ruokakermaa ja kermaviiliäkin, mutta uutta on rahkan tuoma raikas maku ja täyteläinen rakenne, ruoanvalmistustuotteiden kategoriapäällikkö Anu Kalliokoski kertoo.

Valion kuluttajatestissä yli puolet vastaajista piti Valio kermaviili & rahkaa ja Valio ruokakerma & rahkaa parempina kuin muita, vastaavassa tilanteessa käyttämiänsä tuotteita (3/2016, N=112).

– Kiinnostavimpina ominaisuuksina pidettiin tuotteiden raikkautta, proteiinipitoisuutta ja laktoosittomuutta, Anu Kalliokoski jatkaa.

Rahka raikastaa ja tuo täyteläisyyttä

Valio kermaviili & rahkaa ja Valio ruokakerma & rahkaa voi käyttää kylmään ja lämpimään ruoanlaittoon aivan kuten perinteistä kermaviiliä ja ruokakermaakin. Rahkan ansiosta ruokien makuun tulee kuitenkin lempeää raikkautta ja koostumukseen täyteläisyyttä.

– Täyteläinen maku syntyy kolmen perusmaun eli suolaisen, makean ja happaman yhdistelmästä. Usein happamuus unohtuu maustamisessa, jolloin makuelämyksestä puuttuu viimeinen silaus. Lempeän happamilla Valio &Rahka tuotteilla ruoan maku täydentyy helposti. Kun perusmaut ovat tasapainossa, pääsevät myös raaka-aineiden omat maut paremmin esille, tuotekehittäjä Juha Huumonen vinkkaa.

Ravintoarvoiltaan parempia vaihtoehtoja arkiruoanlaittoon etsiviä ilahduttaa Valio kermaviili & rahkan tavallista korkeampi proteiinipitoisuus ja täyteläinen rakenne vähemmällä rasvalla.  Proteiinia tuotteessa on 5 g / 100 g ja rasvaa ainoastaan 3 g / 100 g, minkä ansiosta tuotteella on Sydänmerkki. Myös Valio ruokakerma & rahka sisältää proteiinia 5 g / 100 g. Rasvaa tuotteessa on 10 g / 100 g.

Molemmat tuotteet ovat laktoosittomia ja ne valmistetaan Suomessa kotimaisesta maidosta. Kaupoissa uutuudet ovat helmikuun alussa.

Lisätietoja
Kategoriapäällikkö Anu Kalliokoski, puh. 050 398 7863, sähköposti anu.kalliokoski@valio.fi

Tuotekuvat>>