3/24/2015

Valio Suomen vastuullisin brändi vuonna 2015

Suomalaisten kuluttajien mielestä Valio on vastuullisuusasioiden hoidossa Suomen paras brändi.

Tähän tulokseen tuli Sustainable Brand Index™,  Pohjoismaiden laajin kestävää kehitystä ja vastuullisuutta painottava bränditutkimus, joka toteutettiin Suomessa nyt kolmannen kerran.

Tutkimuksessa selvitettiin brändin vastuullisuus muun muassa suhteessa YK:n Global Compact -aloitteen mukaiseen ympäristö- ja sosiaaliseen vastuullisuuteen ja kuluttajien odotusten täyttämiseen.

Jokaista brändiä arvioi vähintään 1000 kuluttajaa.

Valio vei voiton nyt toisena perättäisenä vuonna, Fazer oli kakkosena ja kolmanneksi selviytyi Myllyn Paras. Neljäs oli S-market ja 10. K-kauppa.

Sustainable Brand Index™ ‑tutkimus on perustettu Ruotsissa vuonna 2011 ja toteutettu Suomessa, Tanskassa ja Norjassa ensi kerran vuonna 2013. Tutkimusta varten kysyttiin yhteensä 27 000 kuluttajan näkemystä 709 brändistä.

Suomessa kyselyyn vastasi yli 5 000 kuluttajaa. Arvioitavana oli 120 brändiä.

Mikä on Sustainable Brand Index™?

Sustainable Brand Index™ on Pohjoismaiden laajin vastuullisuusnäkökohtiin keskittyvä bränditutkimus. Vuotuinen kyselytutkimus kattaa Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan suurimmat brändit. Tutkimukseen valitaan brändejä markkinaosuuden, liikevaihdon, henkilöstömäärän ja yleisen tunnettuuden perusteella.

Muista Pohjoismaista Ruotsissa ykkössijan vei elintarviketuottaja Saltå Kvarn, Norjassa ulkoilubrändi Stormberg ja Tanskassa ruokakauppaketju Irma. Irma on yksi Danish Coop:in brändeistä.

Tutustu tutkimukseen tarkemmin >>