4/2/2015

Valio uudistaa laktoosittomien maitojuomien kategorian

Valio uudistaa laktoosittomien maitojuomien kategorian. Toukokuun alussa kauppoihin tulevat entistä paremmat Valio Eila® raikkaammat maitojuomat, joista on Valion patentoimalla menetelmällä laktoosin poistamisen lisäksi pilkottu osa proteiineista. Kuluttajien mielestä uudistettu maitojuoma maistuu paremmalta kuin mikään muu tarjolla oleva laktoositon maitojuoma.

– Laktoosittomat Valio Eila® tuotteet ovat tutkimukseen ja edelläkävijyyteen perustuvan tuotekehityksemme tulosta. Uskomme, että tulevaisuudessakin Valion menestys syntyy ainutlaatuisista innovaatioista, joista kuluttajat todella hyötyvät, markkinointijohtaja Elli Siltala sanoo.

Valio Eila® on Valion suurin brändi kansainvälisesti. Valio Eila® maitojuomien myynti on kasvanut tasaisesti lanseerausvuodestaan 2001 lähtien.

Makutestin voittaja

– Valio haluaa tarjota monipuolisen maitovalikoiman kuluttajien erilaisiin tarpeisiin. Uudistettu Valio Eila® täydentää tätä valikoimaa markkinoiden raikkaimpana laktoosittomana maitojuomana. Raikkaammalle maulle on selvästi kysyntää laktoosittomien maitojuomien käyttäjien keskuudessa, kategoriapäällikkö Mirva Tollet Valiolta perustelee.

Kuluttajat valitsivat uudistuneen Valio Eila® maitojuoman markkinoiden parhaimman makuiseksi maitojuomaksi Research Insight Finlandin makutestissä*. Makutestiin osallistuneista 69 prosenttia piti uutta maitojuomaa markkinoiden parhaana laktoosittomana maitojuomana. Kuluttajat kuvailivat uuden Valio Eila® maitojuoman maistuvan raikkaalta, aidolta maidolta ja ei niin makealta.

Valio Eila® sopii herkkävatsaisille

Valio Eila® maitojuomat ovat laktoosittomia mausta, käyttöominaisuuksista ja ravintoaineista tinkimättä. Ne sopivat myös herkkävatsaisille, koska vähemmän laktoosia sisältävät tuotteet voivat auttaa vähentämään laktoosin nauttimisesta johtuvia ruoansulatusoireita laktoosi-intoleranteilla. Valio Eila® maitojuomassa on tallella kaikki maidon ravitsemuksellinen hyvä, ja se sopii osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

Tutkimushavaintojen mukaan osa kuluttajien kokemista vatsavaivoista ei johdu laktoosista, sillä myös maidon proteiineja epäillään vatsaoireiden aiheuttajaksi. Alustavien tutkimusten mukaan ruoansulatuksessa puutteellisesti pilkkoutuvat proteiinit voivat aiheuttaa laktoosi-intoleranssin kaltaista vatsaoireilua, kuten löysää vatsaa, turvotusta, ilmavaivoja ja vatsakipuja. Uudistetussa Valio Eila® maitojuomassa proteiinit ovat samassa muodossa kuin piimässä – siis osittain valmiiksi pilkottuina. Perinteisesti hapanmaitotuotteita on pidetty vatsalle sopivina.

Laktoosittomien tuotteiden edelläkävijä

Valio on aina ollut kiinnostunut ihmisten terveydestä ja hyvinvoinnista ja halunnut kehittää tutkimukseen perustuen tuotteita, jotka edesauttavat hyvinvointia. Valio on laktoosittomien tuotteiden uranuurtaja maailmassa. Yhtiö kehitti ensimmäisenä vähälaktoosiset Hyla® tuotteet 80-luvulla ja täysin laktoosittoman teknologian 2000-luvun alussa.

Nyt Valio on jälleen kehittänyt ennennäkemättömän ja patentoidun valmistusteknologian, jolla maidosta voidaan laktoosin lisäksi pilkkoa myös osa proteiinista ja jolla maidon makua voidaan parantaa entisestään.

Valio lanseerasi uudistetut Valio Eila® maitojuomat Ruotsissa viime vuonna. Laktoosittomien maitojuomien myynti on kehittynyt Ruotsissa positiivisesti.

Valio Eila® maitojuoma sopii koko perheelle ruokajuomaksi, ruoanvalmistukseen ja leivontaan. Valio Eila® ei sovi maitoallergisille. Tuote on D-vitaminoitu. Valio Eila® maitojuomat valmistetaan Valion meijereissä Jyväskylässä ja Tampereella.

*Lähde: Laktoosittomien kevytmaitojuomien tuotetesti, Research Insight Finland (8/2014, n=159).