Valio voi on Suomen seitsemänneksi arvostetuin brändi

Valio voi saavutti seitsemännen sijan Suomen arvostetuimpien brändien joukossa. Valio-brändi on 12. arvostetuin. Taloustutkimus ja Markkinointi & Mainonta -lehti selvittivät brändien arvostusta Suomessa jo 16. kerran.

Suomen arvostetuimmiksi brändeiksi valittiin viime vuoden tapaan Fazerin Sininen ja Fazer. Kotimaiset brändit valloittivat muutkin kärkisijat. Yli 1 000 tutkitusta brändistä sadan parhaan joukkoon nousivat Valio voin ja Valion lisäksi monet muut kuluttajien rakastamat valiolaiset brändit, eli Valio Oltermanni®, Valio Koskenlaskija®, Valio Aura®, Valio Oivariini®, Valiojogurtti®, Valio Emmental, Valio Edam, Valio Mustapekka®, Valio Polar® ja Valio Gefilus®.

– Hienoa, että Valio voi on kymmenen parhaan brändin joukossa. Valio voihin tuotteena tiivistyy kuluttajien mielessä Valio-brändin vahvuus, eli suomalaisuus, korkealaatuisuus, luonnollisuus ja loistava maku, Valion brändijohtaja Tuula Hietanen sanoo.

– Olemme ylpeitä siitä, että 100 parhaan brändin joukossa on 12 valiolaista brändiä. Hienoimman nousun teki 80-vuotisjuhliaan viettävä Valio Koskenlaskija®, joka nousi sijalta 46 sijalle 25.

Brändien arvostus 2013 -tutkimus selvitti, miten suomalaiset arvostavat eri brändejä, tuotemerkkejä ja yrityksiä. Vastaajia pyydettiin antamaan jokaiselle tuntemalleen brändille arvosana (4–10) sen mukaan, kuinka paljon hän kyseistä brändiä arvostaa. Tutkimukseen vastasivat 15–79-vuotiaat suomalaiset valtakunnallisesti Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Arvostetuimmat brändit TOP 10:

1. Fazerin Sininen
2. Fazer
3. Fiskars
4. Joutsenmerkki (ympäristömerkki)
5. Hackman
6. Hyvää Suomesta -merkki (joutsenlippu)
7. Valio voi
8. Arabia
9. Iittala
10. Lego


Energiatarpeesi