2015-11-11

Valiolta 120 000 euroa lasten liikuntaharrastuksiin

Valio Akatemia® jakaa 120 000 euron arvosta stipendejä lapsille ja nuorille liikuntaharrastusten tukemiseksi. Valio Akatemia® ja sen kummit – Joel Pohjanpalo, Kerttu Niskanen ja Kiira Korpi – ovat valinneet 250 raha-, ravitsemus- ja tuotestipendin saajaa vuodelle 2016.

– Hakemuksista välittyi liikunnan ilo, tekemisen meininki ja se, että perheet satsaavat paljon lasten ja nuorten harrastuksiin. Liikunnan harrastamisesta on tullut kalliimpaa, ja perheet tarvitsevat myös ulkopuolista tukea lasten harrastusten ylläpitämiseen. Haluamme olla stipendien avulla konkreettisesti mukana auttamassa lapsia ja nuoria kohti pieniä ja suuria unelmiaan, projektipäällikkö Nina Wahlström Valiolta perustelee.

Yli 800 hakemusta eri lajien harrastajilta

Valio Akatemia® sai yli 800 hakemusta liikuntapolkunsa eri vaiheissa olevilta lapsilta ja nuorilta. Lajien kirjo oli laaja tanssista miekkailuun ja ratsastuksesta ringetteen. Hakijoiden yleisimpiä lajeja olivat jalkapallo, jääkiekko, taitoluistelu, hiihto ja yleisurheilu.

– Valinnassa painotimme sitä, että stipendille on selkeä tarve ja konkreettinen käyttökohde. Arvostamme myös tekemisen meininkiä, yhdessä tekemistä, pitkäjänteisyyttä, rohkeutta ja ravitsemuksellista näkökulmaa, Nina Wahlström summaa valintakriteerejä.

– Lapsilla ja nuorilla on erilaisia ihailtavia tavoitteita: omien taitojen kehittäminen, esimerkkinä oleminen muille, jokin erityinen kilpailu- tai leirimatka, edustuspaikka arvokisoissa tai olympiamitali.

Stipendiaattien joukko on monimuotoinen mitä tulee lajiin, ikään ja asuinpaikkaan. Mukana on niin yksilöurheilijoita, joukkueita kuin koululaisryhmiä ympäri Suomen.

Ravitsemusstipendillä kokkauskurssille tai ravitsemusvalmennukseen

Valio Akatemia® stipendit käytetään tavallisimmin varusteisiin, valmennukseen, harjoitusleireihin ja kilpailumatkoihin. Valio Akatemia® tarjoaa myös ravitsemusstipendejä välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa, jotka toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa.

Yhä useammat liikkuvat lapset ja nuoret kiinnittävät huomiota ravitsemukseen osana liikunnallista elämäntapaa. Välipala- tai kokkauskurssille tai ravitsemusvalmennukseen pääsee stipendin turvin ensi vuonna yli 20 nuorta tai heistä koostuvaa ryhmää.

Valio Akatemia® edistää suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus, tuote- ja tapahtumastipendejä. Keväällä 2013 perustettu ohjelma tarjoaa yhdessä ohjelman esikuvien kanssa konkreettisia, arkisia elämyksiä liikuntaan ja hyvinvointiin, kertoo tarinoita oikeasta elämästä ja toimii sillanrakentajana sukupolvelta toiselle.

Valio Akatemia® ohjelmaan ja stipendiaatteihin voi tutustua osoitteessa www.valio.fi/akatemia.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›