8/19/2016

Valion kotimaisuusaste on korkea

Valion myymissä tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden kotimaisuus nousi tänään 19.8.2016 sosiaalisessa mediassa keskusteluun, kun Valion suurkeittiöille myytävässä trading-valikoimassa olevien lihapullien saksalaista naudanlihaa hämmästeltiin. 

”Kiitämme palautteesta. Kotimaisten raaka-aineiden käyttö on meillä Valiossa yksi tavoite aina kun se on mahdollista asiakkaita menettämättä. Pyrimme kohti 100%:sta kotimaisuutta hankinnoissa”, linjaa Valion Food Service -myynnin kaupallinen johtaja Sami Nupponen.

Ulkomaisten raaka-aineiden käyttöä ei aina voi välttää, vaikka tavoite on siirtyä pelkästään kotimaisiin raaka-aineisiin asiakkuuksia tai myyntiä menettämättä. Valion FS-myynti on 20 % koko Suomen myynnistä ja tukee osaltaan merkittävästi omistajille maksettavaa tilityshintaa.

Kaikki Suomen markkinoilla Valio brändin alla myytävät kuluttajatuotteet sen sijaan on valmistettu aina suomalaisesta maitoraaka-aineesta Suomessa.

”Käymme jatkuvasti esimerkiksi pyöryköiden kotimaisen valmistajan kanssa keskusteluja siitä, että raaka-aineeksi saataisiin tilalle kotimainen liha. Samaa keskustelua käymme kaikkien toimittajiemme kanssa. Työ on hidasta koska se vaatii tuotekehitystä myös asiakkaan osalta. Tuotteet räätälöidään hyvin usein ammattikeittiöasiakkaiden toiveiden mukaisiksi ja osa tuotteista tulee asiakkaidemme sopimusvalmistajilta ulkomailta”, perustelee Sami Nupponen.

Valiolla on strateginen linjaus, että kaikissa hankinnoissa suositaan kotimaisia toimittajia silloin kun laatu, saatavuus ja hinta ovat kilpailukykyisiä. Valion kaikkien hankintojen kotimaisuusaste vuonna 2015 (pois lukien koneet ja laitteet) oli 94 %.