10/6/2016

Valion luomumaidolle ja maasdam-juustolle menestystä Vuoden Luomutuote -kilpailussa

Luomuliitto on valinnut Valion suurkeittiöpakkauksissa myytävän luomumaidon Vuoden Luomutuotteeksi ammattikeittiösarjassa. Valio Luomu™ maasdam-juusto sai kilpailun tuomaristolta kunniamaininnan erinomaisen makunsa ansiosta.

 

– On ilahduttavaa, että työmme luomutuotteiden kehittämiseksi on huomattu. Uskomme, että yhdessä muiden luomutoimijoiden kanssa pystymme tekemään luomusta entistä kiinnostavamman vaihtoehdon yhä useammalle suomalaiselle. Luomutuotteiden myynti kehittyy positiivisesti. Se kannustaa kehittämään uusia luomutuotteita, kategoriapäällikkö Mirva Tollet Valiolta sanoo.

Luomuliitto valitsi Vuoden Luomutuotteiksi Valion rasvattoman ja kevytluomumaidon lisäksi SunSpeltin Luomu Spelttikuitulisän mustikalla ja Luomu Spelttikuitulisän tyrnillä. Voittajat julkistettiin 6.10. Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä.

Suurkeittiöasiakkaille luomumaito oli odotettu uutuus

Valio aloitti Valio Luomu™ maidon myynnin 10 litran suurkeittiöpakkauksissa eli novopakkauksissa maaliskuussa 2016. Tarjolle tuli sekä rasvaton että kevytmaito. Suurkeittiöasiakkaat olivat jo pitkään toivoneet novopakkauksissa myytävää luomumaitoa.

– Suurkeittiöasiakkaamme ovat ottaneet luomumaidon innostuneina vastaan, ja asiakaskysyntä on kasvanut kuukausi kuukaudelta. Syyskuun alusta alkaen homogenoitua rasvatonta luomumaitoa on saanut D-vitaminoida. Se saattaa lisätä tuotteen kiinnostavuutta erityisesti suurkeittiöasiakkaiden, kuten koulujen ja päiväkotien, keskuudessa, ja D-vitaminoinnin edistämismahdollisuuksia selvitetään parhaillaan, Mirva Tollet kertoo.

Maito on edelleen suosituin luomutuote Suomessa. Valio myy vuodessa reilusti yli 10 miljoonaa litraa luomumaitoa.

Luomujuustojen kysyntä kasvaa, samalla valikoima laajenee

Myös luomujuustojen kysyntä on Suomessa kasvussa.

– Viime vuonna lanseerattu Valio Luomu™ goudajuusto on myynyt erinomaisesti. Tuotteen lanseeraus nosti luomujuustojen markkinan Suomessa uudelle tasolle. Kehitimme maasdam-tyyppisen juuston, koska luomujuustouutuuksille on selvästi tilausta. Tavoitteena on kasvattaa valikoimaa edelleen, Mirva Tollet sanoo.

– Maasdam-uutuuden hieman makea, pähkinäinen maku sopii leivän päälle – ja näin syksyllä juustouutuus on hyvä lisä myös juustotarjottimelle, Tollet vinkkaa.

Valio on suurin yksittäinen luomutoimija Suomessa. Viime vuoden lopussa Valioryhmässä oli 128 luomumaitotilaa.

Valion luomuvalikoimaan kuuluu tällä hetkellä parikymmentä erilaista tuotetta: maitoja, piimä, kermoja, jogurtteja, viili, juustoja, voi, mehuja ja marjakeittoja. Kuluttajien kestosuosikkeja ovat Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito sekä Valio Luomu™ kevytmaito, jotka pakataan täysin uusiutuvasta materiaalista valmistettuihin maitotölkkeihin.

Lisää luomusta: