9/11/2015

Valion Oulun meijerin laajennusosan 2 vaihe nousi harjaan

Valion Oulun meijerin tuotanto- ja materiaalivarastotiloja laajennetaan noin 5 500 neliömetrillä ja tuotevalikoiman joustavuutta lisätään uusilla valmistus- ja pakkauskoneilla. Investointien kokonaisarvo nousee noin 40 miljoonaan euroon. Noin 10 vuodessa Ouluun on investoitu n. 110 miljoonaa euroa. Laajennusosan toisen vaiheen harjannostajaisia vietettiin perjantaina 11.9.2015.

Oulun tuoretuotemeijeri kuuluu Valion kehitettäviin tuotantolaitoksiin. Meijerissä valmistetaan tällä hetkellä noin 125:tä eri tuotetta kotimaahan ja vientiin. Vienti Ruotsiin on kasvanut vuoden 2015 aikana. Ruotsin markkinoille valmistetaan mm. Valio Kefir LGG® välipalajuomia, viilejä ja creme fraiche -tuotteita. Myös Tanskaan on vienti alkanut. Venäjälle ei tällä hetkellä valmisteta Oulussa tuotteita vientikiellosta johtuen.

Oulussa tehdään kaikki Valio viilit ja smetanat, Valio Kefir LGG® välipalajuomia, osa Valio A+® ja Valio Eila® jogurteista, Valio Hyvä Suomalainen Arki® jogurtit, Valio Luomu™ maitoja, osa Valio Gefilus® piimistä ja Valio Viilis® viilit sekä Valio maitoja ja piimiä.

Tämän syksyn huippu-uutuudet Valiojogurtti® Rahkainen ja Valio Eila® kermavanukkaat valmistetaan Oulussa.

"Tekniset investoinnit ovat valmistuneet näinä päivinä, uudet tilat valmistuvat lopullisesti tammikuussa 2016 ja kokonaisuudessaan valmista on kesään 2016 mennessä. Samoin uusi lämpökeskus valmistuu syksyksi 2016. Investoinnit mahdollistavat kaikkien tuoteryhmien monipuolistumisen ja kasvamisen sekä uusien tuotteiden ja tuoteryhmien tuomisen markkinoille. Saamme myös tilaa joka mahdollistaa tulevaisuudessa uusien mahdollisten laitteiden hankkimisen nopealla aikataululla", kertoo Valio Oulun tehtaanjohtaja Martti Kimpimäki.

Valion meijeri varastoineen on Oulussa iso työnantaja. Meijerin jalostama maito tulee noin 600 maitotilalta, jotka kuuluvat joko Osuuskunta Pohjolan Maitoon tai Osuuskunta ItäMaitoon. Yhden maitotilayrityksen arvioidaan työllistävän vähintään kolme henkilöä.

Yhteensä valiolaiset maidontuottajat ja Oulun meijeri työllistävät Oulun seudulla noin 2000 henkilöä.

Oulun meijeri 2014 pähkinänkuoressa:
• Maidon vastaanotto 121 miljoonaa litraa.
• Tuotevalmistus 119 miljoonaa litraa.
• Henkilöstö 320
• 135 jakelu- ja keräilykuljettajaa