2/3/2015

Valion perustuotteiden pakkausilme uudistuu, maitotölkkien mannekiineina oikeat valiolaiset lehmät

Valio uudistaa perustuotteidensa pakkausilmettä. Maitotölkkien tähdiksi nousevat oikeat valiolaiset lehmät.

– Uusi ilme on alkanut näkyä osassa tuotteita jo viime vuoden lopulla, ja uudistus viedään loppuun kevään aikana. Valion perusmaitotölkkien ilme vaihtuu helmikuun alusta alkaen, brändipäällikkö Tuula Hietanen kertoo.

Pakkausilmeen uudistaminen koskee perusmaitojen lisäksi Valio piimiä, viilejä, ruoanvalmistustuotteita, kermoja, voita, edamjuustoja ja maitojauheita.  

Selkeän pakkauksen löytää helpommin hyllystä

Ilmeuudistuksessa on pyritty selkeyteen ja yksinkertaisuuteen. Suomalaisuus näkyy pakkauksissa. Uudistuksen yhteydessä myös Valio-merkin näkyvyyttä parannetaan, jotta kuluttajat löytävät etsimänsä tuotteet entistä helpommin. Pakkauksiin tulee myös Valion 110-vuotislogo merkiksi juhlavuodesta 2015.

– Kuluttajille on tärkeää löytää etsimänsä tuote nopeasti. Siksi pakkausten värikoodit ja merkinnät, kuten Hyla® vähälaktoosinen tai Eila® laktoositon, on pyritty tekemään entistäkin selkeämmiksi, Tuula Hietanen perustelee.

Maitotölkkien tähtinä oikeat valiolaiset lehmät

Valion perusmaitotölkkien piirroskuvat vaihtuvat valokuviin. Kuvissa esiintyvät oikeat valiolaiset lehmät omassa elinympäristössään.

Valio rasvattomien maitojen tähti on Viikin opetus- ja tutkimustilalla Helsingissä asustava Savanna, joka on kaksi kertaa poikinut punainen holstein-lehmä.

Valio kevytmaitojen ja Valio HYLA® maitojen mannekiini on Unfica, jonka koti on myös Viikin opetus- ja tutkimustilalla. Unfica on Viikin karjan vanhimpia lehmiä – se on poikinut jo seitsemän kertaa.

Valio Ykkösmaitojen pakkauksissa esiintyy Pelto-Mattilan tilalla Hausjärvellä asustava kolmevuotias Iimu, joka on isäntäparin mukaan sosiaalinen ja lempeä nuori rouva, joka hakee rapsutuksia paremman puutteessa vaikka lypsykoneelta.

Valio täysmaitotölkkien kyljestä löytyy Jyrsky hausjärveläiseltä Pelto-Mattilan tilalta. 4-vuotias Jyrsky on ostettu tilalle toisesta karjasta, ja kiltistä Jyrskystä toivotaankin uuden lehmäsuvun perustajaa tilalle.