11/3/2015

Valion sokerikysely: Vähempisokeriset välipalat saavat myös maistua vähemmän makeilta

Suomalaiset haluavat vähempisokerisia välipaloja, jotka myös maistuvat vähemmän makeilta kuin nyt tarjolla olevat välipalatuotteet. Hedelmien ja marjojen sokeri on kuluttajien mielestä paras tapa makeuttaa maitopohjaisia välipaloja. Näin vastasivat kuluttajat Valion sokerikyselyyn kesällä 2015*.

– Kysyimme kuluttajien mielipiteitä välipaloista ja sokerista. 87 % vastaajista toivoi, että tuotteet, joista sokeria vähennetään, myös maistuvat vähemmän makeilta. Vain pieni osa halusi, että sokeria vähennetään makeudesta tinkimättä. Kuluttajille maku on kuitenkin edelleen ykkösjuttu. Eli vaikka makeustasoa lasketaan, täytyy tuotteiden maistua hyvältä, välipalojen kategoriapäällikkö Jussi Mattsson Valiolta summaa.

Kuluttajat haluavat tuotteiden makeuden tulevan ensisijaisesti aidoista raaka-aineista kuten marjoista ja hedelmistä. Valtaosa Valion sokerikyselyyn vastanneista ei halua, että vähempisokerisissa välipaloissa käytetään keinotekoisia makeutusaineita.

”Lasten ei tarvitse tottua makeaan”

Valion sokerikyselyyn vastanneet sanoivat, että erityisesti lasten välipaloista sokeria tulisi vähentää. Suomalaiset haluavat lasten oppivan syömään vähemmän makeita välipaloja. Jogurtteja pidetään nyt liian sokerisina ja myös maultaan liian makeina.

Koko perheen Valiojogurtti® oli joka neljännen vastaajan mielestä ensimmäinen tuote, josta Valion pitäisi vähentää sokeria.

– Sokerikyselyymme vastasi nettisivuillamme ja Facebookissa lähes 3 000 suomalaista. Luku osoittaa, että välipalojen sokeripitoisuus todella kiinnostaa kuluttajia. Kuluttajien toiveet on otettu tuotekehityksessämme huomioon, ja heti ensi vuoden alussa tuomme kauppoihin toivottuja vähempisokerisia uutuuksia, Jussi Mattsson lupaa.

Valion sokeritalkoot vauhdissa, jo kolmannes valikoimasta vähempisokerisia

Valio käynnisti kuluneena kesänä sokeritalkoot vastatakseen kuluttajien toiveisiin vähempisokerisista välipaloista. Tavoitteena on puolittaa Valion maitopohjaisten välipalatuotteiden, erityisesti jogurttien, sokeripitoisuus vuoteen 2020 mennessä – mausta tinkimättä.

– Kansainvälisestikin verrattuna meillä on loistava lähtötilanne. Jo nyt kolmannes Suomessa myytävistä Valion maitopohjaisista välipalatuotteista on sokeroimattomia tai sisältää vähintään 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna. Muualla Euroopassa kuluttajille ei ole näin laajaa valikoimaa tarjolla, Jussi Mattsson kertoo.

Valio toi syyskuussa kauppoihin useita vähempisokerisia välipalatuotteita. Esimerkiksi suosittu Valiojogurtti® sarja kasvoi lusikoitavilla ja juotavilla Valiojogurtti® Rahkaisilla, joissa yhdistyvät runsasproteiininen rahka ja vähempisokerinen jogurtti. Ensi vuonna vähempisokeristen välipalojen valikoima laajenee entisestään. Alkuvuonna keskitytään lapsiin ja nuoriin: tulossa on uusi, vähempisokerinen välipalasarja lapsille ja nuorille.

* Valion #sokeritalkoot-kysely valio.fi-palvelussa ja Valion Facebook-sivulla 7-8/2015 (n=2 993)

Lisätietoja:
Kategoriapäällikkö Jussi Mattsson, Valio Oy, puh. 050 384 0460, e-mail Jussi Mattsson