8/3/2016

Valion Tampereen meijerin yt-neuvottelut päätökseen

Valion Tampereen meijerissä 7.6.2016 alkaneet yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut saatiin päätökseen 3.8.2016. Neuvottelujen tuloksena Tampereen meijerin tuotannollinen toiminta päätettiin lopettaa 30.9.2016 mennessä. Neuvottelujen piirissä oli 52 tuotannon ja sen tukitoimintojen työntekijää ja toimihenkilöä. Meijerin sulkemisen vuoksi työtehtävät Valion Tampereen toimipisteessä päättyvät 48 henkilöllä. Useille henkilöille tullaan tarjoamaan työtehtäviä muista Valion toimipisteistä, joten irtisanottavien lopullinen määrä selviää vasta lähiviikkojen aikana.

Muutama henkilö jää hoitamaan kiinteistöjen kunnossapitoa, henkilöstöravintolapalvelua sekä siivousta. 

Valion terminaalitoiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti Tampereella sekä Nekalassa että Lakalaivassa.

Meijerin kiinteistössä jatkavat toimintaansa Osuuskunta Länsi-Maito ja osuuskunnan tuottajamyymälä. Osuuskunnan palvelut maitotilayrittäjille säilyvät ennallaan.

Erikoismaitojen pakkaus siirtyy Jyväskylään

Tampereella on pakattu vientiin meneviä erikoismaitoja, joiden valmistus ja pakkaaminen siirretään Valion Jyväskylän meijeriin. Jyväskylässä on erikoismaitojen valmistuksen osaamista, sillä siellä valmistetaan lähes kaikki Valion erikoismaidot, kuten laktoosittomat Eila® maitojuomat, Valio Plus™ maidot, Valio Kiehu® ja Valio ProFeel® Voimamaito.

Nykyisessä markkinatilanteessa Valion on tehostettava tuotantokapasiteetin käyttöä. Tampereella valmistettavat määrät pystytään jalostamaan Jyväskylän meijerissä.

Kotijuusto säilyy

Tampereen meijerin erikoisuus on ollut Valion perinteinen Kotijuusto. Kotijuuston valmistus jatkuu Valion Joensuun juustolassa, jossa on tarvittavat tilat siirrolle ja juuston valmistuksen osaamista.