7/7/2016

Valion vähempisokeriset ja -suolaiset uutuudet kiinnostivat OKRA-messuilla

Terveellisemmät vaihtoehdot maitotuotteissa ja mehuissa kiinnostavat suomalaisia. Valion vähempisokeriset ja -suolaiset uutuudet sekä kevyempi levite Valio Better™ rahkariini keräsivät OKRA-messujen vierailta runsaasti kehuja. Innokkaita maistajia oli osastolla usein jonoksi asti.

– Tapahtumaan odotetaan yhteensä 80 000 kävijää, joten iloista messuhulinaa riittää varmasti loppuun asti. On ollut hienoa nähdä, että maistatuksiin valitsemamme innovatiiviset uutuustuotteet kiinnostavat, messuista vastaava projektipäällikkö Anne-Brigitte Aminoff kertoo.

Messuvieraiden maisteltavaksi oli varattu Valio Play® mansikkajogurttia sekä Valio Gefilus® Kefir sitruunajogurttia, Valio Polar® 15% vähemmän suolaa juustoa, Valio Better™ rahkariinia ja Valio Hörppy™ seko mehujuomaa. Maistelun lisäksi Valion osastolla vierailleet messukävijät pääsivät muun muassa tutustumaan Valma-kauppaan ja keskustelemaan Valion ja valiolaisten osuuskuntien asiantuntijoiden kanssa.

Vähempisokerisuus vakuutti jogurteissa

Valio aloitti viime vuonna työt valmistamiensa välipalojen sokerin puolittamiseksi vuoteen 2020 mennessä. Tämän vuoden vähempisokerisia uutuuksia ovat muun muassa Valio Play® välipalat ja Valio Gefilus® Kefir jogurtit.

– Valio Play® saanut hyvän vastaanoton alusta alkaen. Täällä on kiitelty etenkin lasten suuhun hyvin sopivaa makua, täyteläistä rakennetta ja tuotteen laktoosittomuutta, tuotetta maistattanut Johanna Nuutila luettelee.

– Valio Gefilus® Kefir jogurtin pirskahteleva rakenne yhdistettynä sitruunan kirpeyteen on ollut varmasti osaston yllättävin makuelämys! Alkuhämmästyksen jälkeen makua on kuitenkin kiitelty ja sokerin määrää on pidetty sopivana, myyntiesitteljä Satu Aaltonen kuvailee.

– Tää on mun makuun! Tosi hyvää, huudahti maistatuspisteellä pirskahtelevaa jogurttia ensi kertaa maistanut messuvieras.

Vähempisuolainen Valio Polar® maistui myös lapsille

Sokerin vähentämisen lisäksi Valio panostaa vähempisuolaisiin tuotteisiin. Keväällä Valio lanseerasi puolet vähemmän suolaa sisältävän Valio Oivariini® levitteen ja Valio Polar® juuston, joissa on käytetty innovatiivista Valio ValSa® maitosuolaa.

– On ollut kiva nähdä, miten hyvin vähempisuolainen Valio Polar® on maistunut etenkin lapsille ja nuorille. Aikuisia on kiinnostanut tuotteen saama Sydänmerkki ja vähäsuolaisuus, Valion myyntiesittelijä Anne Olsoni kertoo.

– Kyllähän tämä sopivan suolaiselta silti maistuu. Hyvää on, totesi vähempisuolaista suosikkijuustoa maistellut messuvieras.


OKRA jatkuu lauantaihin asti

Ensimmäinen messupäivä keräsi Oripään lentokentälle rakennettuun maatalousnäyttelyyn ennätysmäärän yleisöä: alueella vieraili yli 21 000 kävijää. Valion osastolla kävi tasainen kuhina  porttien avaamisesta messualueen sulkemiseen asti. Ensimmäisenä messupäivänä järjestettiin myös Valion ja osuuskuntien yhteinen Maitojuhla, jossa puhutti maitomarkkinoiden haastava tilanne. Messut jatkuvat lauantaihin asti.