1/27/2017

Valion vähempisokeriset jogurtit palkittiin vuoden välipalana 2016

Valion vähempisokeriset Valiojogurtti® ja Valio Play® jogurtit on valittu vuoden välipalaksi 2016 Kultainen Pippuri -kilpailussa. Tuomaristo arvosti sitä, että jogurteista on vähennetty lisättyä sokeria mausta ja rakenteesta tinkimättä. Sokerin vähentäminen on kansallinen ja EU-tasoinen haaste.

– Palkinto on osoitus siitä, että pitkäjänteinen työmme sokerin vähentämiseksi on huomattu ja sitä arvostetaan. Olemme varmasti valinneet oikean suunnan välipalavalikoiman kehittämisessä ja jatkamme sokerin vähentämistä edelleen. Kiitos erinomaisista tuotteista kuuluu innovatiiviselle tuotekehityksellemme ja välipalatehtaillemme, jotka valmistavat nämä maukkaat tuotteet, liiketoimintapäällikkö Katja Häkkä Valiolta toteaa.

Valion tavoitteena on puolittaa maitopohjaisten välipalatuotteiden, erityisesti jogurttien, sokeripitoisuus vuoteen 2020 mennessä – mausta tinkimättä.

Reilu kolmannes Suomessa myytävistä Valion maitopohjaisista välipalatuotteista on jo nyt sokeroimattomia tai sisältää vähintään 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna. Valio on vähentänyt sokeria noin 110 välipalatuotteesta vuoden 2016 loppuun mennessä. Työ jatkuu. Riihimäelle valmistuva uusi välipalatehdas tarjoaa Valiolle uusia mahdollisuuksia vähentää sokeria tuotteistaan.

Valiojogurtti® sarja uudistui viime syksynä täysin: Suomen suosituimmassa jogurtissa on 30 % vähemmän lisättyä sokeria kuin maustetuissa jogurteissa tavanomaisesti mutta silti tuttu erinomainen maku. Valio Play® välipalasarja on vastaus kuluttajien toiveisiin vähempisokerisista lasten ja nuorten välipaloista. Valio Play® jogurteissa on 40 % vähemmän lisättyä sokeria verrattuna tavanomaisiin lasten jogurtteihin. Lapset ovat osallistuneet tuotteiden kehittämiseen, jotta lopputulos olisi taatusti maistuva.

Kultainen Pippuri -kilpailussa valittiin vuoden 2016 parhaita elintarvikkeita kuudessa eri sarjassa, joita olivat arjen helpottaja, innovaatio, herkku, välipala, leipurin apuri sekä naposteltava. Finaalissa oli kussakin sarjassa viisi tuotetta. Finalistit ja voittajat arjen helpottajaa lukuun ottamatta valitsi raati, johon kuuluivat kokki Pekka Terävä, kokki Kari Aihinen, päivittäistavarakaupan toimitusjohtaja Kari Luoto, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä ja Iltalehden ruokatoimittaja Eeva Paljakka.

Valio MiFU® oli mukana finaalissa arjen helpottaja -sarjassa. Vuoden välipalaksi valittiin Valion jogurttien ohella Func Food Finland Fastin Nix&Nax proteiinipatukat.

Lue lisää Valion työstä sokerin vähentämiseksi: www.valio.fi/vahemmansokeria