Pekka Laaksosen juhlapuhe Porin Farmarin Maitojuhlassa

Yhtenäinen Valioryhmä on suomalaisen maidontuotannon kivijalka, totesi toimitusjohtaja Pekka Laaksonen puhuessaan maidontuottajille 1.7.2011 Farmarin yhteydessä järjestetyssä Maitojuhlassa, jossa luovutettiin Valio Maitotila -opaste 24 valiolaiselle maidontuottajalle.

Laaksonen korosti puheessaan maitotilojen tuottavuuden kehittämisen tärkeyttä. Investointeja tehtäessä pää on pidettävä kylmänä ja tilan omavaraisuus erityisesti peltoalan osalta on ensiarvoisen tärkeää laajennuksia suunniteltaessa.

Laaksosen mukaan pistehinnoittelulla ei ratkaista Suomen maidontuotannon kannattavuutta, vaikka tanskalaisten leiri sen avulla valiolaisia tiloja yrittääkin joukkoihinsa houkutella.

Yhtenäisyys on tärkein voimavara, kun ympäröivässä maailmassa kuohuu. Laaksosen mukaan suomalaisen maidon tuottajahinta on pystytty pitämään Euroopan kärjessä suurelta osalta siksi, että valiolaiset maidontuottajat ovat toimineet yhtenä solidaarisena rintamana.

Laaksosen mukaan onnistuminen maitotiloilla, osuuskunnissa niin kuin Valiossakin perustuu samoihin asioihin. Laadun ja tuottavuuden pitää olla kohdallaan. Molemmat edellyttävät pitkäjänteistä työtä eikä oikotietä onneen ole.

Valiossa avainasemassa on tuotekehitys, jonka viimeisimpiä menestyksiä ovat Valio Plus™ maito, joka valittiin vuoden tähtituotteeksi sekä Valio OLO™ jogurtti.

Toimitusjohtaja Pekka Laaksosen juhlapuhe liitteenä.
Toimitusjohtaja Pekka Laaksosen puhe Maitojuhla Pori 1.7.2011 (pdf) »

Aiemmin aiheeseen liittyen verkkopalvelussamme:

Valio Maitotila -opaste - viesti kuluttajalle, tunnustus maitotilalle 01.07.11

 


Energiatarpeesi