Whistleblowing -ilmoituskanava

Elintarvike- ja työturvallisuuteen liittyvät sisäiset havainnot ja tapahtumat (esim. vaaratilanteet ja tapaturmat) ilmoitetaan Suomen toimipaikoillamme näille tarkoitettuun havainto-ohjelmaan. Muissa aiheissa Valiolla on käytössä globaali Whistle Blowing -ilmoituskanava.

Sisäinen Whistleblowing -kanava huolenilmauksille

Valion kaikissa toimintamaissa on käytössä Whistle Blowing -kanava, johon Valion työntekijät voivat ilmoittaa laittomasta tai epäeettisestä toiminnasta tai sen epäilystä luottamuksellisesti.

Kanava on saatavilla paikallisella kielellä, ja sen kautta on mahdollisuus ilmoittaa myös nimettömänä. Kaikki ilmoitukset otetaan vakavasti ja käsitellään luottamuksellisesti. Ilmoittajalle ei seuraa minkäänlaisia sanktioita tai haittoja ilmoituksesta.

Jos kyseessä on väärinkäytös, joka koskee toimitusjohtajaa tai hallituksen puheenjohtajaa, Valion henkilöstöjohtaja vie ilmoituksen hallituksen puheenjohtajalle tai koko hallitukselle.

Hallitukselle raportoidaan ilmoitusten ja tutkintojen lukumäärä, tutkintojen tulokset ja muut hallitukselle relevantit tiedot.

Ulkoiset huolenilmaisut

Ulkoiset ihmisoikeuksiin ja vastuullisuuteen liittyvät huolenilmaisut voi toimittaa tällä hetkellä Valiolle kuluttajapalautekanavan tai sähköpostin compliance@valio.fi kautta. Ilmoitusten käsittelyprosessi vaihtelee aiheesta riippuen.