Sasu Laukkonen kokkaa Valion luomutuotteista Helsingin kattojen yllä

Valio mukana ainutlaatuisessa Dinner in the Sky® -tapahtumassa

Keskiviikkona 15.8.2012 nosturin kannattelemassa keittiössä kokkaa Ravintola Chef & Sommelierin keittiömestari Sasu Laukkonen, joka tunnetaan sesonkeja myötäilevästä luomuruoastaan.

- On todella makea fiilis päästä Helsingin kattojen ylle. Odotan, että näen oman kotikaupunkini tästä perspektiivistä, kuvailee tuntojaan Sasu Laukkonen, joka otti tuntumaa nosturissa kokkailuun aiemmin kesällä Riiassa.

Tutut raaka-aineet toimivat taivaallakin

Helsingissä kokki on elementissään: esivalmistelut voi tehdä omassa keittiössä ja raaka-aineet ovat hyväksi havaittua laatua.

- Riiassa paikalliset maitotuotteet osoittautuivat haastaviksi. Latvialaiselta tilalta ostettu kerma oli niin rasvaista, että reseptimme eivät toimineet, ja niin haukimureke, jäätelö kuin suklaajälkiruokakin menivät uusiksi, jatkaa Sasu Laukkonen.

Helsingissä Laukkonen tilasi taivaalla kokkaaville kollegoilleen Valion tuotteita, joihin itsekin luottaa.

- Varmistan tutuilla tuotteilla, että ruoat onnistuvat kerralla. Käytän tänään Valion Luomu™ vispikermaa ja Valio Luomu™ kevytmaitoa. Chef & Sommelierista tutun rosmariiniruisleivän kanssa tarjoamme Valio Luomu™ voita.

Toki ilmassa täytyy tehdä kompromissejakin. Kun nosto lähtee, alkuruoan on oltava lautasella valmiina kuvun alla.

- Illallisnostoilla voimme tehdä niin, että annamme kollegoiden viimeistellä jälkiruoat maan tasalla ja laskeudumme alas hetkiseksi, että ne voidaan tarjoilla seurueelle, joka nousee uudelleen ylös nauttimaan "suklaata ja espressoa, suunnittelee  Sasu Laukkonen.

Hän aikoo ahkeroida tänään neljä lounastarjoilua ja neljä illalliskattausta. Lounaan aloittaa kylmä kalalautanen, pääruoaksi tarjotaan ylikypsää Ahvenanmaan karitsaa ja jälkiruoaksi suklaata ja espressoa. Illallisella ruokailijoita hemmotellaan lisäksi alkupalalla, jossa on sientä ja juurta. Tällä hetkellä sesongin ensimmäiset pienet juurisellerit ja palsternakat ihastuttavat Laukkosta.

Valio maistuu kaikilla viikon aterioilla

Dinner in the Sky® ei ole yksin Sasu Laukkosen show. Viikon aloittivat tukholmalaisen ravintola Frantzén/Lindebergin keittiömestarit. Heti heidän menunsa aloitus, keittiön tervehdyksenä nautittu French toast, sai makunsa Valion toimittamasta Forte™ ruoanvalmistusjuustosta.

Huippukokkien tilauslistalle pääsivät myös Valio kuohukerma, suolaamaton voi, ja smetana sekä Valio A +™ luonnonjogurtti ja Valio Viola®  tuorejuusto - ammattikokit arvostavat samoja tuotteita kuin kotikeittiöiden ruoanlaittajat.

Laukkosen jälkeen nosturiin nousevat vielä keittiömestarit Tommi Tuominen ja Samuli Wirgentius helsinkiläisistä ravintoloista Demo ja Postres sekä tallinnalaisen ravintola Wiegandin keittiömestari Mihkel Heinmets, joka on Dinner in the Sky® -keittiön kantava voima.

Dinner in the Sky® -tapahtuma on  13.-19.8.2012 Helsingin rautatientorilla. 

Teksti ja kuvat: ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka.

Tapahtuman nettisivut: http://www.dinnerinthesky.fi

 


Energiatarpeesi