Valio Gefilus® tuotteet sisältävät maailman tutkituinta Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeria

Lactobacillus rhamnosus GG on eristetty terveen ihmisen mikrobistosta. Maailman tutkituinta maitohappobakteeria on tutkittu Valiossa ja maailmanlaajuisesti jo vuodesta 1987.

Jatkuvaa tutkimustyötä Suomessa ja ulkomailla

Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) on kaikissa Valio Gefilus® tuotteissa oleva maitohappobakteeri. Yhdysvaltaiset professorit Sherwood Gorbach ja Barry Goldin Tuftsin yliopistosta Bostonista eristivät bakteerin terveen ihmisen ruoansulatuskanavasta 1980-luvun puolivälissä. 

Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteerin ja sen tehon tutkimus jatkuu edelleen vilkkaana. Maitohappobakteerin erilaisista vaikutuksista ollaan saatu hyviä tuloksia suomalaisissa ja ulkoimaalaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Tähän mennessä Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeri on ollut mukana 42:ssa väitöskirjassa ja siitä on julkaistu yli 700 tutkimusartikkelia, joista yli 190 käsittelee ihmisillä tehtyjä kliinisiä tutkimuksia. 

Euroopan Elintarviketurvallisuusvirasto EFSA ei toistaiseksi ole myöntänyt terveysväitettä probioottivalmisteille. Euroopan Lastenlääkäriliitto kuitenkin suosittelee käyttämään Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeria sisältäviä tuotteita lasten ripulitautien hoitoon.

Maitohappobakteerin genomi eli perimä tunnetaan

Vuonna 2007 Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteerin genomisekvenssi aukaistiin. Lactobacillus GG:n genomi on suuri verrattuna useimpiin muihin maitohappobakteereihin, minkä vuoksi Lactobacillus GG:llä on mahdollisuus tuottaa useampia ominaisuuksia kuin monilla muilla maitohappobakteereilla.

Valio on lisensoinut LGG® maitohappobakteeria maailmanlaajuisesti ja sitä sisältäviä tuotteita on markkinoinnilla 57 maassa. Uusimpana meijerituotteissa Tamil Nadun osavaltiossa, Intiassa.

Suomessa Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeria valmistetaan teollisessa mittakaavassa ja sitä on käytetty Valio Gefilus® tuotteissa jo yli 20 vuoden ajan. Tuoteperheeseen kuuluu rasvaton maito sekä rasvaton ja 1 % piimä, maustettuja jogurtteja, mehuja, marjakeittoja, tehojuomia ja viilejä.

www.valio.fi/gefilus


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi