Valio aloittaa uuden meijerin esisuunnittelun

Valion hallitus päätti 3.9.2012 aloittaa uuden tuoretuotteita valmistavan tuotantolaitoksen esisuunnittelun. Suunnittelu kestää 2 – 3 vuotta ja sen aikana eri vaihtoehdot Riihimäen tuotannon kehittämiseksi täsmentyvät.

Riihimäen kaupunginvaltuusto päättänee 53 hehtaarin suuruisen tontin myymisestä Valio Oy:lle. Tontti sijaitsee nykyisen Riihimäen tuotantolaitoksen eteläpuolella moottoritien varressa.

Riihimäen kaupungin kanssa tehdyn esisopimuksen mukaan Valiolla on etuosto-oikeus kaavoitettuun alueeseen, mikäli esisopimuksen ehdot täyttyvät ja jos esisuunnittelu johtaa rakentamispäätökseen. Valiolle keskeistä on sujuvien liikenneyhteyksien järjestäminen tontille.

Riihimäen Herajoella sijaitseva Valion tuoretuotemeijeri on jo 45 vuoden ikäinen. Laitosta on uusittu ja laajennettu vuosien varrella, mutta nyt tuotantoa ei enää pysty laajentamaan nykyisellä tontilla.

- Maakaupalla Valio varautuu rakentamaan vaiheittain uuden meijerin ja varastotilaa tontille. Esisuunnittelun aikana mahdollisuudet tuoretuotannon kehittämiseksi täsmentyvät. Tuoretuotteiden tuotannon modernisointi ja kustannustehokkuuden kehittäminen ovat merkki siitä uskosta, joka Valion hallituksella on suomalaisen maidontuotannon mahdollisuuksiin, toteaa Valion hallituksen puheenjohtaja Antti Rauhamaa.

- Jos uusi tuotantolaitos päätetään rakentaa, sen ensimmäisen vaiheen arvioitu valmistuminen ajoittuisi tämän vuosikymmenen loppupuolelle, Rauhamaa täsmentää.

Päätös uuden tuotantolaitoksen rakentamisesta pyritään tekemään kahden vuoden sisällä.


Energiatarpeesi