Valio hakee Terveyden ja hyvinvoinnin SHOK:ista pohjaa uusille menestystuotteille

Valio on ainoana suomalaisena elintarvikeyrityksenä ollut vuodesta 2009 osakkaana Terveyden ja hyvinvoinnin strategisen huippuosaamisen keskittymää (SHOK) koordinoivassa SalWe Oy:ssä ja mukana vuonna 2010 käynnistyneessä Mielen ja kehon eliksiirit – ohjelmassa. Tutkimuspäällikkö Anu Turpeinen Valiolta toimii ohjelman ohjelmajohtajana.

SHOK on Valiolle uusi tapa tehdä yhteistyötä yritysten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Mielen ja kehon eliksiirit -ohjelmassa Valio on tehnyt yhteistyötä eri toimialoilla toimivienyritysten kanssa, mikä luo mahdollisuuksia aivan uudenlaisiin innovaatioihin.Uusien tutkimusyhteistyö-kumppaneiden kautta Valio on hakenut ohjelmasta omaa osaamistaan täydentävää aivo- ja kuluttajatutkimusta.

Valio on tyytyväinen yritysvetoisuuden toteutumiseen SalWen ohjelmassa. SalWen hallituksen varapuheenjohtajana toiminut tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Tuomas Salusjärvi Valiosta näkee SHOK-yhteistyössä suuria mahdollisuuksia: ”Osapuolten kesken on mahdollista löytää yhteisiä ja aidosti useita osakkaita kiinnostavia teemoja. Näin reaktiivisuudesta voidaan päästä proaktiivisuuteen, tulevaisuuden ja trendien luontiin.”

Valio on Salwe Oy:n Mielen ja kehon eliksiirit -ohjelmassa tutkinut heraproteiinin vaikutuksia painonhallintaan, kehonkoostumukseen, uneen, stressin ja vireyteen. Vuosina 2011-2013 ohjelmassa toteutetaan Valion  johdolla kliinisiä tutkimuksia Helsingin, Jyväskylän ja Kuopion yliopistoissa. Ohjelmaan on sisällytetty myös kuluttajan tarpeiden ja käyttäytymisen ymmärtämiseen liittyvää tutkimusta. Uutena avauksena Valio tutkii ohjelmassa mielihyväkokemusta. Tavoitteena on ymmärtää, mitä mielihyvä on ja miten siihen voidaan vaikuttaa. Ostopäätökset tapahtuvat suurelta osin tiedostamatta ja mielihyväkokemuksella lienee niissä tärkeä merkitys.

Valion tavoitteena on tutkimustuloksia hyödyntämällä kehittää uudenlaisia, kuluttajatarpeisiin vastaavia hyvinvointia edistäviä tuotteita nykyisten keihäänkärkituotteiden kuten Valio Eila™  Laktoositon ja Gefilus® -tuotteiden rinnalle.

Lisätietoa: Tutkimuspäällikkö Anu Turpeinen, puh 010 381 3031.


Energiatarpeesi