Valio OLO™ Ruoansulatusjogurtti auttaa vatsaa voimaan paremmin

01.02.2011

Odotettu uutuus, runsaskuituinen Valio OLO™ Ruoansulatusjogurtti auttaa vatsaa voimaan paremmin.

Kuluttajatutkimuksen mukaan 1,6 miljoonaa 35-65 -vuotiasta suomalaista kärsii ruoansulatusvaivoista (Dagmar Oy, 2010). Turvotus, ummetus ja ilmavaivat ovat kiusallisia vatsan ja ruoansulatuskanavan oireita, jotka heikentävät elämänlaatua. Kyse on epämukavista oireista, jotka moni ohittaa tekemättä mitään.


Valio OLO™ Ruoansulatusjogurtti on ensimmäinen suomalainen ruoansulatusjogurtti.  Tuoreesta suomalaisesta maidosta valmistettu Valio OLO™ Ruoansulatusjogurtti sisältää runsaasti kuitua ja sekä kalsiumia, joka ylläpitää ruoansulatuksen normaalia toimintaa osana monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

Muista riittävä kuidunsaanti

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan saantisuositusten mukaan suomalaisen aikuisen tulisi päivittäin saada ravinnosta 25-35 grammaa kuituja. Todellinen saanti jää suosituksiin nähden alhaiseksi - naisilla keskimäärin 21 grammaan ja miehillä 23 grammaan (Finravinto -tutkimus, 2007).

"Runsaskuituinen Valio OLO™ Ruoansulatusjogurtti on helppo ja herkullinen tapa lisätä kuitua päivittäiseen ruokavalioon", kertoo ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti Teija Keso Valiosta. "Suomalaiset saavat kuidun lisäksi ruoasta myös liian vähän D-vitamiinia. OLO™ Ruoansulatusjogurtti on myös D-vitaminoitu", jatkaa Keso.

Sinivoittoisiin pakkauksiin verhoutuneet kuusi makua - 150 gramman pikareissa luumu, mustikka ja vanilja ja neljän 125 gramman annospikarin monipakkauksissa mansikka, persikka-vadelma ja vilja - ovat vähälaktoosisia HYLA® tuotteita. Normaalirasvaiset, sokerilla makeutetut jogurtit ovat säilöntäaineettomia. Runsaasti marjaa ja hedelmää sisältävät OLO™ Ruoansulatusjogurtit sopivat koko perheelle terveellisiksi välipaloiksi, jälkiruoaksi ja iltaherkuksi.

Yhdestä pikarista viidennes päivän kuidun saantisuosituksesta

Epämääräiset vatsavaivat , jotka useimmiten johtuvat riittämättömästä kuidun saannista, kiireestä, stressistä ja liikunnan puutteesta, ovat lähes aina korjattavissa elintapa- ja ruokavaliomuutoksilla.

Valio OLO™ Ruoansulatusjogurtin vaikutukset ovat yksilöllisiä. Jo yhdestä Valio OLO™ Ruoansulatusjogurttipikarista (125 g) saa viidenneksen päivän kuidun saantisuosituksesta.

Suomalaiset ovat odottaneet kotimaista ruoansulatusjogurttia

"Kotimainen ruoansulatusjogurtti. Mahtavaa!" kommentoi kuluttajatutkimuksessa noin 50-vuotias mies, joka ilmoitti olevansa "vatsan hoitaja". Tutkimuksen (Dagmar Oy, 2010, n=2000) mukaan 66 % suomalaisista kuluttajista on erittäin tai melko kiinnostuneita ruoansulatusjogurteista, naisista jopa 75 %.

"Suurin kiinnostus löytyy ikäryhmästä 46-64-vuotiaat", kertoo tuoteryhmäpäällikkö Elli Siltala Valiosta. Valio OLO™ -kehitystyössä on tehty mittava määrä erilaisia kuluttaja-, maku- ja markkinatutkimuksia. "Kuluttajat ovat kaivanneet suomalaista vatsan ja ruoansulatuksen täsmätuotetta. Odotukset ovat korkealla myös meillä Valiossa", iloitsee Siltala.

Suomen jogurttimarkkinan koko on arviolta 180 miljoonaa euroa (Nielsen HomeScan 2010). Jokainen suomalainen syö vuosittain yli 20 kiloa jogurttia. Terveysvaikutteisista jogurteista on tullut osa suomalaisten jokapäiväistä ruokavaliota. Valio tavoittelee uutuustuotteilla yli 50 % osuutta terveysvaikutteisten jogurttien segmentistä.

Valio OLO™ Ruoansulatusjogurtit valmistetaan Valion Riihimäen meijerissä. Samaisessa paikassa, jossa vuonna 1968, alkoi suomalaisen jogurtin valmistus teollisessa mittakaavassa.

Lisätietoja:
tuoteryhmäpäällikkö Elli Siltala, Valio Oy, puh. 010381 2112
ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti Teija Keso, Valio Oy, puh. 010381 2278


Energiatarpeesi