Valio Oy nostaa luomumaidosta maksamaansa tuottajahintaa

Valion hallitus päätti torstaina 5.5.2011 nostaa Valion luomumaidosta hankintaosuuskunnilleen maksaman tuottajahinnan 53 senttiin litralta 1.6.2011 alkaen. Luomumaidon tuottajahinta nousee näin ollen kolmella sentillä litraa kohden.

-    Valio on Suomen johtava luomumaitotuotteiden jalostaja ja tarjoamme valtakunnallisesti laajinta  luomuvalikoimaa kuluttajille. Valioryhmässä on nyt 105 luomutilaa ja toivomme luomumaidon tuottajahinnan noston kannustavan heitä edelleen luomumaidon tuotantoon. Uudet luomutuottajat ovat tervetulleita Valioryhmään siinä määrin, kun maidonkeräilyn logistiikka on hallittavissa, perustelee Valion hallituksen puheenjohtaja Antti Rauhamaa.

Valio vastaanotti vuonna 2010 vajaat 28 miljoonaa litraa luomumaitoa. Valion valikoimassa on 18 Valio Luomu™ tuotetta: maitoja, juustoja, jogurtteja, piimä, viili, ruokakerma ja vispikerma sekä luomumehuja ja -mehukeitto.  

Tavanomaisesti tuotetusta parhaan laatuluokan maidosta Valio maksaa 41 sentin perushintaa hankintaosuuskunnilleen. Kaikki tavanomaisesti tuotetun maidon hinnoittelua koskevat kausilisät ja  -vähennykset koskevat edelleen myös luomumaitoa.


Energiatarpeesi