Valio palaa lastenruokamarkkinoille

Valio Oy palaa lastenruokamarkkinoille kesäkuussa 2012 kattavalla valikoimalla käyttövalmiita lastenruokia. Valio Onni™ puurot ja vellit valmistetaan tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion Turengin tehtaassa. Valio on ainoa suomalainen käyttövalmiiden pikkulasten ruokien valmistaja. 

Valio haluaa tarjota tuotteita kaikenikäisille. Lastenruokien kotimaisuus on 69 prosentille kuluttajista tärkeä valintaperuste*. Valio on valmistanut lastenruokia jo lähes 40 vuoden ajan, joten tätä osaamista halutaan hyödyntää omien lastenruokabrändien valmistukseen.

- Olemme Valiossa kehittäneet teknologiaa, jonka avulla pystymme valmistamaan lastenruokia tuoreesta suomalaisesta maidosta. Haluamme, että suomalaisilla on mahdollisuus nauttia kotimaisista raaka-aineista ja kotimaisella työllä valmistettuja lastenruokia, kertoo tulosyksikön johtaja Sami Nupponen Valiosta.

Uuden teknologian ansiosta tuotteiden valmistukseen käytetty maitoraaka-aine on mahdollisimman vähän käsiteltyä kuitenkin siten, että se soveltuu imeväisikäisen lapsen ruokavalioon. Tuotteet on kehitetty yhteistyössä lastenlääkäreiden ja pienten lasten vanhempien kanssa.

Valio tavoittelee tuotteesta riippuen 25-50 prosentin markkinaosuutta ja noin 10 miljoonan euron vuosittaista liikevaihtoa.  

Valio Onni™ puuroissa ja velleissä on useita vaihtoehtoja

Valio Onni™ puuroissa on sekä maitopohjaisia että maidottomia vaihtoehtoja. Maitopohjaisissa puuroissa ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Maidottomat puurot on makeutettu miedosti hedelmäsokerilla.

Puurojen ja vellien kaura, vehnä, ruis ja ohra ovat kotimaista täysjyväviljaa. Valio Onni™ puurot ovat rakenteeltaan hieman karkeita, mikä kehittää lapsen suun motoriikkaa. Vellivalikoimassa on useita mietoja ensivelleiksi sopivia vaihtoehtoja. Valio Onni™ puurot ja osa Valio Onni™ velleistä ovat lisäaineettomia.

Valio Onni™ 215 gramman UHT-puurojen makuvaihtoehdot ovat neljän viljan puuro, vadelma-kaurapuuro, omena-kaurapuuro sekä maidottomat vadelma-mustikkapuuro ja viljaisa puolukkapuuro. Valio Onni™ 210 gramman UHT-vellien makuvaihtoehdot ovat maissi, peruna-porkkana, riisi, kaura ja neljän viljan velli.

 

*Taloustutkimus Oy, Lastenruokakysely 11/2011, N=239

 

Lisätietoja: Tulosyksikön johtaja Sami Nupponen, Valio Oy, puh. 050 384 1335

Brändipäällikkö Tiina Vuorinen, Valio Oy, puh. 050 384 2830 

 

 

 


Energiatarpeesi