Valio Plus™ rasvaton maito valittiin vuoden 2011 Tähtituotteeksi

Vuoden Tähtituote 2011 -kilpailun kuluttajaäänestyksen on voittanut Valion Jyväskylän meijerin valmistama Valio Plus™ rasvaton maito. Kuluttajat äänestivät Valio Plus™ rasvattoman maidon voittajaksi viidestä asiantuntijaraadin finaaliin valitsemasta uutuustuotteesta. Ensimmäistä kertaa Vuoden Tähtituote -kilpailussa kuluttajat ratkaisivat voittajan.

Kuvassa Valion Tähtituote 2011 –voittokunniakirjan kanssa ETL:n toimitusjohtaja Heikki Juutinen ja tuomariston puheenjohtaja, Maku-lehden toimituspäällikkö Helena Saine-Laitinen sekä Valiolta tuoteryhmäpäällikkö Jani Pasanen ja tuotepäällikkö Paula Viikari.

Finaalissa kilpailleiden uutuustuotteiden valintakriteereissä korostuivat herkullisuus, aitous, terveellisyys ja vastuullisuus sekä kuluttajien elämäntavat ja odotukset uutuustuotetta kohtaan. Valio Plus™ rasvatonta maitoa raati luonnehti seuraavasti:

”Supertuote kaikille, etenkin lapsille, urheilijoille ja vanhuksille, jotka tarvitsevat rakennusaineita luustolle ja lihaksille. Sisältää tavallista maitoa enemmän maidon luonnollista proteiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia. Koska maitoa käytetään päivittäin, tällä tuotteella voi vaikuttaa oikeasti ravinnon saantiin ja kansanterveyteen. Maku kohdallaan! Lisäksi tuotteen säilyvyys ja väri ansaitsevat kiitosta.”

Valio maitojen ja piimien tuoteryhmäpäällikkö Jani Pasanen kertoo, että Valio Plus™ rasvatonta maitoa on myyty reilusti yli tavoitteen. Kuluttajat, varsinkin nuoret ovat innostuneita tuotteesta ja ottaneet sen hyvin vastaan. Innostus on erityisen tärkeää, koska maidon kulutus on viime vuosina ollut laskussa. Tuote on vuoden 2010 merkittävin lanseeraus Valiolla ja sitä on saatavilla valtakunnallisesti. Kuluttajat ovat joko siirtyneet käyttämään kokonaan Valio Plus™ rasvatonta maitoa tai ottaneet sen uudeksi tuotteeksi tavallisen maidon rinnalle.

Entistä parempi maito

Valio Plus™ rasvaton maito on korkealuokkaisesta suomalaisesta maidosta valmistettu aivan uudenlainen maito, josta saa 50% enemmän sekä proteiinia että kalsiumia ja 100% enemmän D-vitamiinia verrattuna tavalliseen rasvattomaan maitoon. Se on myös hyvä B-ryhmän vitamiinien ja kaliumin lähde. Se on tavallista parempi maito luustolle ja lihaksille ja siinä on vain vähän energiaa. Kaksi lasillista (5 dl) Valio Plus™ rasvatonta maitoa kattaa aikuisen päivittäisen D-vitamiinin ja kalsiumin tarpeen, sekä noin kolmanneksen päivän proteiinitarpeesta. Tuote säilyy avaamattomana tavallista pidempään ESL (=Extended Shelf Life) -käsittelyn ansiosta.

Valio Plus™ rasvaton maito sopii koko perheelle ruokajuomaksi, osaksi välipalaa, palautumisjuomaksi urheilusuorituksen jälkeen, kahviin, nesteenä leivontaan ja ruoanvalmistukseen sekä kestää kevyen kuumentamisen.

Elintarviketeollisuusliiton vuodesta 1989 järjestämä Vuoden Tähtituote -kilpailu esittelee kotimaisen tuotekehityksen huippuja. Kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen. 

Äänestystulos julkistettiin 3.5.2011 Elintarvikepäivä 2011 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Lisätiedot:
Valio Oy, tuotepäällikkö Paula Viikari, p. 010 381 2962
Valio Oy, ravitsemusasiantuntija Marika Laaksonen, p. 010 381 2655


Energiatarpeesi