Valio rakentaa Tampereen meijeriin erikoismaitojen valmistuskapasiteettia 30 miljoonalla

Valio Oy investoi Tampereen meijerin tuotannon kehittämiseen reilut 30 miljoonaa euroa seuraavan kahden vuoden aikana. Investoinnilla kaksinkertaistetaan Valion erikoismaitojen tuotantokapasiteetti, jota on tällä hetkellä vain Valion Jyväskylän meijerissä. Erikoismaitoja ovat mm. Valio Plusmaito ja Valio EilaLaktoositon maitojuoma. Investointi turvaa myös maitojen viennin kasvun Venäjälle.

Valion Tampereen meijeri pakkaa tällä hetkellä Valion perusmaitoja, kermoja, piimiä ja Valio kotijuustoa. Valio on menettänyt perusmaitojen markkinaosuutta Suomessa, mutta Valio Plus™maidon ja Valio Eila™maitojuoman myynti kasvaa jatkuvasti. Lisäksi maitojen vienti Venäjälle on kasvussa.

  • Syksyllä 2010 markkinoille tullut Valio Plus™rasvaton maito on myynyt tänä vuonna Suomessa noin 15 % enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Toukokuussa lanseerattiin kuluttajien toivoma Valio Plus™kevytmaito. Valio Plus™maidoissa on tavanomaiseen verrattuna enemmän proteiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia, selventää Valion Juomat-tulosyksikön johtaja Mikael Svennas.

Valion Venäjän tytäryhtiön myynti oli 341 miljoonaa euroa vuonna 2012. Tuoretuotteet (maidot, jogurtit, smetanat) tuovat jo noin 25 % myynnin arvosta Venäjällä ja kasvuprosentti on viime vuosina ollut kaksinumeroinen. Maidot-tuoteryhmä muodostaa noin 30 % tuoretuotteiden määrällisestä myynnistä.

  • Investointi mahdollistaa maitojen viennin kasvattamisen. Vientimarkkinoista Venäjän markkinat ovat vahvimmin kasvavat, Svennas toteaa.
  • Tampereen meijeriin rakennetaan kaksi uutta valmistuslinjaa, joista ensimmäinen otetaan käyttöön noin vuoden päästä ja toinen vuonna 2015. Nykyiset pakkauslinjat korvataan neljällä uudella. Voi sanoa, että ulkoseiniä ei siirretä ja maidon vastaanotto säilyy ennallaan, mutta lähes kaikki muut laitteet prosessissa uusitaan, kuvailee Tampereen meijerin tehtaanjohtaja Pirjo Häkkinen.

Valion Tampereen meijerissä työskentelee noin 150 henkilöä. Investointi turvaa meijerin toiminnan jatkuvuuden.

Uskoa maidontuotantoon Osuuskunta Länsi-Maidon alueella

Maito Tampereen meijeriin kerätään keskimäärin 50 kilometrin etäisyydeltä pirkanmaalaisilta ja satakuntalaisilta tiloilta. Maidon hankinnasta ja keräilystä vastaa Osuuskunta Länsi-Maito, jonka jäseninä ja sitä kautta Valion omistajina on reilut 800 maitotilaa.

  • Investointi Tampereen meijeriin luo uskoa maidontuotannon kannattavuuteen myös Länsi-Maidon maidontuottajien keskuudessa. Viimeisen vuoden aikana osuuskunnan vastaanottama maitomäärä on kasvanut lähes 2 miljoonaa litraa.  Valion tuotteiden menestys markkinoilla koituu maakunnan hyväksi, koska investointien ja hankintojen lisäksi Valio Oy maksaa kaiken tuottonsa osuuskuntien kautta omistajilleen - maidontuottajille, perustelee Osuuskunta Länsi-Maidon toimitusjohtaja Kari Aakula.

Valioryhmään kuuluu noin 7 800 suomalaista maidontuottajaa.

Lisätietoja:
Tehtaanjohtaja Pirjo Häkkinen, Tampereen meijeri, Valio Oy, puh. 050 384 0679
Viestintäjohtaja Pia Kontunen, Valio Oy, Konserniviestintä, puh. 050 384 2606


Energiatarpeesi