Valio sai Suomalaisen Työn Liiton Hyvän työn -palkinnon

Valio Oy vastaanotti Hyvän työn -palkinnon 24.9.2012 Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlassa Helsingissä. Valiolle tunnustuksen myönsivät Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry ja Pellervo-Seura ry.

Hyvän työn -palkinnolla kunnioitetaan suomalaisen työn tekijöitä

Hyvän työn -palkinnon myöntämisperusteluissa nostettiin esille Valion ainutlaatuinen kuluttajasuhde ja vastuullinen toiminta, joka tuottaa Suomeen taloudellista hyvinvointia.

”Palkinnossa yhdistyy kiitos suomalaisille perheille, jotka osoittavat luottamuksensa kyseisen yrityksen tuotteille joka päivä. Yrityksen toiminnassa yhdistyy kotimaisen osaamisen ketju ja pitkäjänteinen onnistuminen tuottaa maistuvia klassikoita ja kiinnostavia uusia tuotteita kuluttajille ja työpaikkoja ammattiosaajille. Yritys merkitsee vastuullisuutta, sitoutumista ja luottamusta tulevaisuuteen. Se on nimensä veroinen”.

Valio merkki Suomessa on takuu kotimaisuudesta

Valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa tunnustuksen vastaanottivat Valion hallituksen puheenjohtaja Antti Rauhamaa ja Valion johtoryhmän jäsen, johtaja Rauno Hiltunen.

- Suomalainen työ ja puhdas, suomalainen maito ovat aina olleet Valion toiminnan lähtökohtia, nyt jo 107 vuoden ajan. Tänä päivänä kaikki Suomessa Valio-merkillä myytävät maitotuotteet ovat suomalaisesta maidosta, suomalaisella työllä Suomessa valmistettuja. Valio -merkki on siis takuu kotimaisuudesta, totesi johtaja Rauno Hiltunen kiitospuheessaan.

Hiltusen mukaan Hyvän työn -palkinto kuuluu ennen kaikkea kaikille suomalaisen työn tekijöille valiolaisessa maitoketjussa.

- Valiolaiset työpaikat myös pysyvät Suomessa. Tämän ratkaisee lopulta suomalainen kuluttaja, jolle kotimaisuus on yksi keskeisimpiä ruoan valintakriteerejä maun, tuoreuden ja ravitsemuksen ohella, korosti johtaja Rauno Hiltunen.

Valiolainen maitoketju työllistää noin 30 000 suomalaista alkutuotannossa maitotiloilla, tilojen tukitoiminnoissa, tuotantolaitoksissa, keräilyssä ja jakelussa, myynnissä, markkinoinnissa ja monissa muissa tehtävissä.

Ruoantuotanto on välttämätön osa suomalaista työtä, toimeentuloa ja elämää

Valiolle tunnustuksen myöntäneiden  MTK ry:n ja Pellervo ry:n mukaan on tärkeää, että Suomessa tuotetaan kotimaista ruokaa suomalaisille. Jotta tämä voidaan tehdä, tarvitaan Valion kaltaista syvään juurtunutta osuustoiminnallista omistajuutta, joka on sitoutunut tähän maahan ja sen ihmisiin.

Suomalaisen työn arvostusta, innovointia ja yrittäjyyttä edistävä Suomalaisen Työn Liitto ry palkitsi 100-vuotisjuhlassaan yhdeksän yritystä, tahoa tai henkilöä. Maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseudun yrittäjien etujärjestö MTK ry:n ja osuustoimintaa Suomessa edistävän Pellervo Seura ry:n lisäksi Hyvän työn -palkintoja myönsivät muun muassa S-ryhmä,  K-kauppiasliitto ja perheyritysten liitto.

100-vuotisjuhla televisioitiin ja se esitetään MTV3-kanavalla lauantaina 13.10.2012 kello 16.30–18.00.


Energiatarpeesi