Valio Seinäjoen tehtaalle suunnitteilla reilun 36 miljoonan euron investointi rahkanvalmistukseen

Valio Oy Seinäjoen tehtaalla rakennetaan lisää tuotanto- ja varastotiloja rahkan valmistukseen. Nykyinen tuotantokapasiteetti kasvaa 100 %. Investointi toteutetaan kahdessa vaiheessa ja sen arvo on reilun 36 miljoonaa euroa. Valion hallitus hyväksyi investoinnin ensimmäisen vaiheen maanantaina 13.5.2013.

 

Valio Seinäjoen tehdas on Valion ainoa maustamattomia ja maustettuja rahkoja valmistava tuotantolaitos.  Investoinnin ensimmäisessä vaiheessa Valion Seinäjoen tehtaalle saneerattavaan tilaan rakennetaan uusi rahkantuotantolinja.

- Investointi mahdollistaa rahkatuotteiden volyymin turvaamisen Suomessa sekä luo pohjaa tuotteiston kasvuun lähimarkkinoillamme Ruotsissa ja Venäjällä, kertoo Valion Seinäjoen tehtaanjohtaja Timo Panula.

Uusi tuotantolinja on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuodesta 2014. Ensimmäisen vaiheen investoinnin arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Toisessa vaiheessa rakennetaan uusi tuotevarasto, palautuvan materiaalin käsittely-yksikkö ja pesukeskus. Uudisrakennuksen pinta-ala on noin 1 500 neliömetriä ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2015 aikana. Toisen vaiheen investoinnin arvo on 25 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan investoinnin arvo nousee 36 miljoonaan euroon.

Työpaikkojen määrä Valion Seinäjoen tehtaalla tulee kasvamaan tuotannon laajentuessa.

Maitoproteiinia sisältävät tuotteet kiinnostavat suomalaisia

Valion rahkojen ja jogurttien menestystä on siivittänyt erityisesti Valio Seinäjoen valmistamien Valio pehmeän rahkan, Valio PROfeel® proteiinirahkojen ja Valio Eila™ Laktoositon kreikkalaisten jogurttien räjähdysmäisesti kasvanut kuluttajakysyntä.

Suomalaisten kiinnostus lisätä runsaasti proteiinia sisältäviä tuotteita ruokavalioonsa on kasvanut voimakkaasti koko 2000-luvun. Maitotuotteet sisältävät ravitsemuksellisesti korkealaatuisia proteiineja, kaseiinia ja erityisesti liikkujien arvostamaa nopeasti imeytyvää heraproteiinia, joka tukee lihasten kasvua ja kuntoa.

Valio tuo merkittäviä rahavirtoja Etelä-Pohjanmaalle

Valio Seinäjoen tehdas työllistää 360 henkilöä. Vuonna 2012 tehtaan liikevaihto oli 337,2 miljoonaa. Maakunnassa maidon keräilystä vastaa Osuuskunta Maitosuomi, jonka 1 100 eteläpohjalaista maidontuottajaa toimittavat suurimman osan maidostaan Valion Seinäjoen tehtaalle. Maidontuotannossa ja -jalostuksessa syntyvä raha on suurelta osin paikallista ja jää Etelä-Pohjanmaalle ja Suomeen.

Valio maksaa kaiken markkinoilta saamansa tuoton omistajilleen, noin 7 800 suomalaiselle maidontuottajalle.

Lisätietoja:

Tehtaanjohtaja Timo Panula, Valio Oy, Seinäjoen tehdas, puh. 050 384 0746

Viestintäjohtaja Pia Kontunen, Valio Oy, Konserniviestintä, puh. 050 384 2606


Energiatarpeesi