Valio - Suomesta

Valio Oy on Suomen suurin maidonjalostaja ja markkinajohtaja kaikissa tärkeimmissä tuoteryhmissä. Valio Oy:n omistaa 18 osuuskuntaa. Valioryhmään niistä kuuluu 9 osuuskuntaa, joissa on noin 9000 maidontuottajaa.

Siirry tästä Valio yritysosioon

Valio tuottaa Suomeen hyvinvointia

Valio on maitoalan edelläkävijä koko maailmassa: Valion osaamisella valmistettuja tuotteita myydään lähes 70 maassa. Maku, elintarviketurvallisuus ja ympäristöasiat ovat vahvasti esillä päivittäisessä toiminnassa. Maidontuottajien omistama Valio tuottaa Suomeen sekä aineellista että ravitsemuksellista hyvinvointia.

Valio turvaa monin eri tavoin maidontuotannon elinkelpoisuutta Suomessa.
 – Toiminnan tuotto maksetaan maidontuottajille maidon tilityshintana, Valio ei kerää niin sanottua ”omaa voittoa”, kertoo Valion viestintäjohtaja Pia Kontunen.

Valiolla on 15 tuotantolaitosta ja noin 9 000 maidontuottajaa Suomessa.
-Valion tuotantoketju työllistää Suomessa noin 30 000 ihmistä eli noin 10 % koko elintarvikeketjusta. Valio tulouttaa eri puolille Suomea yli miljardi euroa vuodessa tuottajahintana, palkkoina, veroina, hankintoina ja investointeina. Valioryhmän toiminta ylläpitää, paitsi maidontuotantoa, myös monen kunnan ja alueen hyvinvointia. Valion tuotanto pysyy Suomessa tulevaisuudessakin.
 

Ruokakulttuurin kehityksessä avoimin kortein

Korkea laatu ja osaaminen ovat olleet keskeinen osa Valion toimintaa koko sen satavuotisen historian ajan.
- Toimimme suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Maito sinällään on terveystuote. Valion kehittämät laktoosittomat tuotteet, vastustuskykyä lisäävät Valio Gefilus® tuotteet sekä kevyemmät juustot ovat hyviä esimerkkejä kansanterveyden hyväksi tehdystä työstä.

Laadukkaan ravinnon alkulähteiden seuranta on Valiolla yksi tärkeä toiminnan kulmakivi.
-Pystymme esimerkiksi jäljittämään tuotteisiin käytetyn raaka-aineen nopeasti tilatasolle saakka.

Toiminta on läpinäkyvää ja vastuullista: viranomaisen hyväksymä omavalvonta takaa laadun.
-Mahdollisista tuotevirheistä viestitään nopeasti, avoimesti ja monikanavaisesti, viestintäjohtaja Kontunen kertoo.
 

Ruohosta ravinnoksi

Maito on suositeltavin ruokajuoma, kun otetaan huomioon sekä juoman ravintoainepitoisuus että ilmastovaikutukset, selviää Food & Nutrition Research – lehdessä vuonna 2010 julkaistusta tutkimuksesta.

Viime aikoina hiilijalanjälkilaskennassa on alettu ottaa huomioon myös tuotteen ravintosisältö tai päiväannos. Silloin haetaan vastausta kysymykseen, millaisella ruoalla ihminen voi tyydyttää tarpeellisten ravintoaineiden saantinsa pienimmällä ilmastorasituksella.

Lehmän pötsi on ainutlaatuinen ”bioreaktori”, joka muuntaa ihmisen ruoaksi kelpaamattoman ruohon arvokkaaksi ravinnoksi. Sivutuotteena ilmaan pääsevä kasvihuonekaasu metaani sitoutuu takaisin nurmeen noin 10 vuodessa.
 

Valio on luomumaidon edelläkävijä Suomessa.


- Yli 90 % Suomen luomumaidon tuottajista kuuluu Valioryhmään. Olemme luomumaitotuotteiden uranuurtajia Suomessa 1990-luvulta lähtien, ja järjestelmällisesti kasvattaneet koko valtakunnan kattavaa tuotevalikoimaa, toteaa viestintäjohtaja Kontunen.

Lisää Valion toiminnasta Yritysvastuuraportissa »


Energiatarpeesi