Valio Vanhanajan maitoa myyntiin ennätysmäärä

Valion Oulun meijerissä pakataan juhannusmyyntiin paikallista erikoisuutta, Vanhanajan maitoa. Juhannusjuustoon, Oulun seudun makeaan punaiseen perinneherkkuun, käytettävän Valio Vanhanajan maidon myyntialue laajeni viime vuodesta. Juhannusviikolla 2011 täysrasvaista maitoa saa myös pääkaupunkiseudun suurimmista marketeista.

Myynnissä viikon tai niin kauan kuin tavaraa riittää

Tänä vuonna Valio Vanhanajan maitoa pakataan Oulussa kolmena päivänä ennätykselliset 72 000 litraa. Kasvua viime vuoteen on 25 %.”Huomattavin myynnin kasvu tulee Helsingin alueelta, erinomaista myyntityötä ”, kiittelee Pohjois-Suomen myyntipäällikkö Tuomo Häkkilä.

Vanhanajan maito oli vielä 1990-luvulla Valion valtakunnallisessa jakelussa. Kun tuotteen kysyntä sitten hiipui, poistettiin se valikoimista. Vanhanajan maidon pakkaaminen sesonkituotteena jatkui kuitenkin Oulussa - paikallisten juhannusjuuston ystävien toiveesta.

Pääkaupunkiseudulla Valio Vanhanajan maito tulee kauppoihin tiistaina 21.6. Sitä voi kysellä mm. K-Citymarkeista ja K-supermarketeista, kertoo Etelä-Suomi-Itä- alueen myyntipäällikkö Tea Hapulahti.

Vanhanajan maito on täyttä tavaraa

Rasvaa Vanhanajan maidossa on 4,3 %, saman verran kuin suoraan lehmästä lypsettynä. Vanhanajan maito on pastöroitu, muttei homogenoitu. Maitotölkkiä kannattaa siis ravistaa kevyesti, sillä rasva nousee maidon pintaan, koska sitä ei ole mekaanisesti pienemmäksi pilkottu.

Valio Vanhanajan maidosta syntyvät herkulliset juhannusletut. Se sopii myös pullataikinaan, pannukakkuun, munamaitoa sisältäviin laatikoihin, puuroihin, karjalanpiirakoiden täytteeksi ja juotavaksi sellaisenaan.

Perinneherkku, joka ei kiireessä synny

Jos päätät juhannuksena yllättää läheisesi juhannusjuustolla eli makialla juustokeitolla, varaa siihen reilusti aikaa. Keitto syntyy yksinkertaisista aineksista - 6 litraa Valio Vanhanajan maitoa, 1 ruokalusikka juustonjuoksutinta ja puoli teelusikkaa suolaa. Aloita lämmittämällä maito kattilassa kädenlämpöiseksi, lisää juustonjuoksutin ja odota noin tunti kunnes maito on juoksettunut eli juustomassa on erottunut herasta. Leikkaa ristiviillot juustomassaan ja kuumenna seos miedolla lämmöllä kiehumapisteeseen, alenna lämpöä ja keitä hiljalleen noin 6-8 tuntia ja mausta suolalla.

Mitä kauemmin maltat keittoa keittää, sitä syvän punaisemmaksi keitto muuttuu. Sokeria ei keitto välttämättä kaipaa, sillä keittämisen aikana maidon oma sokeri karamellisoituu ja makeuttaa keiton. Nauti kylmänä.

Lisätietoja:

Pohjois-Suomen myyntipäällikkö Tuomo Häkkilä, Valio Oy, puh. 010 381 5502
Tehtaanjohtaja Martti Kimpimäki, Valio Oy, puh. 010 381 5570

Taina Lampela-Helin
Konserniviestintä


Energiatarpeesi