Valio yleisurheilun EM-kisojen 2012 yhteistyökumppaniksi

Valio on yksi yleisurheilun vuoden 2012 Euroopan mestaruuskilpailuiden kotimaisista yhteistyökumppaneista. Suomi tulee olemaan ensimmäinen maa, joka isännöi EM-kisoja jo kolmatta kertaa.

Helsinkiin saapuu urheilijoita 50:stä maasta

Vuoden 2012 yleisurheilun EM-kisat järjestetään Helsingin Olympiastadionilla 27.6.-1.7.2012. Osallistujamaita on ilmoittautunut mukaan 50 ja Helsinkiin odotetaan 1600 joukkueiden jäsentä.

Suomessa yleisurheilu on suosittu laji. Se on kolmen kiinnostavimman ja arvostetuimman urheilulajin joukossa (lähde: Sponsor Navigator, Taloustutkimus, 2011).

Kultajahdissa nähdään mm. keihäänheiton maailmanmestari Tero Pitkämäki. Kisamenestys siintää monen muunkin suomalaisurheilijan silmissä, sillä Suomi on saavuttanut 77-vuotisen kisahistorian aikana 31 kultamitalia.

Valio haluaa sytyttää lapsissa ja nuorissa liikunnan kipinän

”Valion mukanaolo yleisurheilun 2012 EM-kilpailuissa Helsingissä tukee Valion tavoitteita vastuullisena yrityksenä pyrkiä innostamaan erityisesti lapsia ja nuoria liikkumaan. Helsinkiin kilpailemaan saapuvat urheilijat ovat esikuvia monille lapsille ja nuorille ja tapahtuma tulee piristämään urheiluseuratoimintaa kokonaisuudessaan”, kertoo markkinointijohtaja Teea Björklund Valiosta.

Viisipäiväinen kisaohjelma on tehty koko perhettä kiinnostavaksi. Valio näkyy tuotteillaan Olympiastadionilla, sen eteen rakennettavalla tapahtumatorilla ja monissa eri muonituspisteissä.

Valion lisäksi EM-kisojen kumppaneita ovat mm. Hartwall, L-Fashion Group ja Veikkaus. Kansainvälisiä Spar, Omega ja Le Gruyére.

Yksi Euroopan seuratuimmista urheilutapahtumista

Valio saa EM-kisayhteistyön kautta laajaa näkyvyyttä. Helsingin Olympiastadionilla kisoja seuraa arviolta 160 000 katsojaa. Kisat televisioidaan 40-50 Euroopan maahan ja niitä katselee noin 300 miljoonaa, Suomessa parhaimmillaan 1,3 miljoonaa tv-katsojaa. Helsinkiin saapuu myös 1 000 median edustajaa.

Vuosi 2012 on merkittävä Helsingille ja Suomelle

Helsinki täyttää Suomen pääkaupunkina 200 vuotta ja se on samalla maailman design-pääkaupunki. Lisäksi vuonna 2012 tulee kuluneeksi 60 vuotta Helsingin olympialaisista, jotka järjestettiin vuonna 1952. Vuosi 2012 tulee jäämään urheiluhistoriaan myös siksi, että EM-kisat siirtyvät kaksivuotisrytmiin ja ne järjestetään samana kesänä kuin olympialaiset.

Lisätietoja:

markkinointijohtaja Teea Björklund, Valio Oy, puh. 010381 2291.


Energiatarpeesi