Valiolaiset osuuskunnat maksavat noin 3,5 senttiä jälkitiliä vuodelta 2011

Valion hallitus päätti 12.12.2011 kokouksessaan vuodelta 2011 maksettavasta jälkitilistä. Valio Oy maksaa jälkitiliä kaksi senttiä/litra vuodelta 2011. Yhdessä Valioryhmän osuuskuntien jälkitilin kanssa valiolaiset tuottajat saavat noin 3,5 senttiä/litra jälkitiliä vuodelta 2011.
 

Valio tilittää kaiken markkinoilta saamansa tuoton tilityshintana omistajilleen eli suomalaisille maidontuottajille. Valiolaisia maidontuottajia on noin 8 600.

Valio nostaa luomumaidon tuottajahintaa

Valio Oy nostaa Valioryhmän osuuskuntien kautta luomumaidon tuottajille maksamansa maidon perushintaa kahdeksalla sentillä litraa kohden vuoden 2012 alusta. Valion osuuskunnille maksama luomumaidon uusi perushinta on 63 senttiä litralta parhaan laatuluokan maidolle.

Valion luomumaitotuotteiden kysyntä on kasvanut useiden vuosien ajan vahvasti. Valio on luomumaitotuotteiden edelläkävijä Suomessa. Valion valikoimissa on yhteensä 15 luomutuotetta. Vuonna 2012 markkinoille tulee muun muassa Valio Oltermanni® Luomu™ juusto.

Luomumaidon osuus Valion vastaanottamasta maidosta on alle kaksi prosenttia.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja, maanviljelijä Antti Rauhamaa, puh. 050 384 0605

Valio Oy on suomalaisten maidontuottajien omistama yritys, jonka tehtävä on turvata maidontuotannon ja maaseudun elinkelpoisuus Suomessa jalostamalla maidosta hyvänmakuisia ja hyvinvointia edistäviä tuotteita. Valion liikevaihto oli 1,8 miljardia euroa vunna 2010 ja henkilöstöä on noin 4 400. Valio on Suomessa maitotuotteiden markkinajohtaja, ravitsemuksen suunnannäyttäjä ja terveysvaikutteisten maitotuotteiden kansainvälinen edelläkävijä. Laatu, osaaminen ja vastuullisuus ovat olleet Valion ohjenuoria jo yli sadan vuoden ajan. Valion tuotteet ovat Euroopan puhtaimpia maitotuotteita, ja niiden alkuperästä voit olla varma. Valio säästää ympäristöä mm. tehokkaalla logistiikalla ja käyttämällä kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. www.valio.fi


Energiatarpeesi